друкувати


Україну відвідає делегація Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-10-11 09:30:24

11-12 жовтня Україну відвідає делегація Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи. Делегацію очолить Гудрун Мослер-Тернстремом (Австрія, Група соціалістів).

До її складу також увійдуть Найджел Мермеджін (Сполучене Королівство, Група незалежних та ліберальних демократів), який буде готувати звіт після моніторингу місцевих виборів, Мішель Гега (Франція, позапартійний) і Емін Еріцян (Вірменія, Європейська народна партія/Християнські демократи).

Члени делегації зустрінуться з представниками уряду, виборчих органів, партій, дипломатичного корпусу, з представниками неурядових організацій та ЗМІ.

Делегація Конгресу у розширеному складі, включаючи членів Комітету регіонів Європейського Союзу, буде перебувати в Україні з 28 жовтня по 1 листопада для спостереження за місцевими виборами.

КВУ: спостерігачів обмаль

Голова Комітету виборців України Олександр Черненко прогнозує, що на місцевих виборах в Україні працюватиме не більше 50 міжнародних спостерігачів.

"Станом на вчора, жоден міжнародний спостерігач в ЦВК не був зареєстрований. А з того, що я знаю взагалі, що місія ОБСЄ, оскільки пізно отримала запрошення від МЗС, вона не встигає організувати повноцінну місію, тому що запрошення було лише півтора тижні тому", - цитує голову КВУ – вебсайт українська Правда.

"Приїде два експерти від ОБСЄ, які десь тут будуть сидіти в Києві. Тобто швидше вони будуть як спостерігачі. Вони будуть зустрічатися з ЦВК, з політиками. Тобто місії повноцінної ОБСЄ не буде, відповідно - звіту не буде. Від ОБСЄ точно буде така оціночна місія" - додав Олександр Черненко.

За його словами, кілька дипломатичних представництв посольств своїх представників будуть реєструвати міжнародними спостерігачами:

"Я знаю, що Конгрес місцевих громад Парламентської Асамблеї Європи буквально на цьому тижні прибуде, але це теж небагато чисельна, там їх просто на пальцях двох рук можна порахувати. Я думаю, загалом в Україні не буде більше півсотні міжнародних спостерігачів, які десь поїдуть, як правило в Одесу, в Донецьк, хтось ще кудись. Тому на міжнародних спостерігачів годі надіятись на цих виборах".

Джерело: BBC Ukrainian