друкувати


У Івано-Франківську проходив І всеукраїнський турнір з гандболу серед юнаків

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-10-08 12:00:45

Протягом трьох днів у Івано-Франківську проходив Перший всеукраїнський турнір з гандболу серед юнаків 1995-1996 р.н.

Вперше після багатьох років гандбольного забуття, нарешті, в нашій області потрохи починає відроджуватися цей вид спорту. На прохання Володимира Левицького, голови Івано-Франківської федерації гандболу, допомогти у проведенні змагань відгукнувся міськспорткомітет. Тож з 4 по 6 жовтня у ЗШ №24 діти грали в гандбол.

Взяти участь у перших змаганнях всеукраїнського рівня виявили бажання дві команди з обласного центру, а це вихованці ЗШ №24 та ФСТ «Україна», хлопці з Коломиї, Коломийського району та Чернівців.

Такі турніри, кажуть тренери, хороший початок нового тренувального сезону. Тому гості з Чернівців з радістю відгукнулися на запрошення франківців.

На відміну від Івано-Франківська, Чернівці славляться хорошими традиціями саме дитячого гандболу, вихованці та випускники спортивної школи часто займають достойні місця у професійних клубах не тільки України, але й ближнього зарубіжжя. Дитячий гандбол підтримується на рівні міста та області, також докладають фізичні та матеріальні зусилля не байдужі до гандболу люди. А тому рівень зростає, якість покращується, результати говорять самі за себе.

Переможцями цього турніру стали саме чернівецькі юнаки у такому складі: Романов Євген, Паламарчук Дмитро, Гонтарюк Володимир, Лоик В’ячеслав, Холодюк Станіслав, Максимчук Юрій, Андрійчук Сергій, Пентелюк Валерій, Кручко Олександр. Останнього судді відзначили як кращого голкіпера. Тож ми поцікавилися у хлопця, чому він обрав саме гандбол.

«Гандболом я займаюся рівно рік. Мені цей вид спорту дуже подобається, тому що він виховує характер, та й не хочеться просто по вулицях без діла ходити. Але найголовніше те, що мій тренер розгледів в мені здібності воротаря. А я намагаюся виконувати усе, що каже тренер, щоби досягти результатів», - розповів перед заключним матчем Олександр Кручко.

Гідний опір у фінальному матчі чинили господарі майданчика, які у підсумку посіли друге місце. Визначили кращого гравця і серед івано-франківців. Ним став напівсередній Віктор Ткач. Підтримували хлопця на майданчику Базовляк Степан, Горбаль Олег, Кузенко Руслан, Боєчко Віталій, Криховецький Денис, Фіголь Микола.

«Ми бачили івано-франківську команду літом і бачимо зараз, що завдяки небайдужим тренерам рівень хлопців росте, вони вже можуть створювати відповідну конкуренцію. Можу, як тренер, відзначити такого гравця господарів Віктора Ткача. Якщо він буде надалі над собою працювати, то в майбутньому може стати хорошим гравцем Вищої ліги», - відзначив тренер Чернівецької ОДЮСШ Микола Кузнецов.

Це лише перший турнір у новому сезоні. Попереду ще багато змагань різних рівнів. Найближчі відбудуться у 20-тих числах жовтня. Тож маємо надію, що наші гандболісти проявлять себе як на домашніх, так і гостьових майданчиках, а також доведуть, що гандбол у Івано-Франківську має право на життя.

Джерело: sport.if.ua