друкувати


Потреба в докапіталізації держбанків України досягла 23,6 млрд гривень

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-10-07 02:40:00

Потреба в докапіталізації держбанків України досягла 23,6 млрд гривень, цінні папери в такому обсязі Міністерство фінансів планує випустити в IV кварталі, говориться в опублікованому плані випуску держоблігацій.

Крім рекапіталізації банків, Мінфін має намір продати на відкритому ринку облігацій внутрішньої держпозики (ОВДП) на 4,03 млрд грн: 1,61 млрд грн - у жовтні, 2,13 млрд грн - у листопаді і 293,8 млн грн - у грудні. На зовнішньому ринку України повинна отримати близько 7,8 млрд грн з другого траншу МВФ і 2,8 млрд грн від інших міжнародних організацій за програмами фінансування проектів розвитку.

Річний план із залучення коштів на внутрішньому ринку виконаний у січні-вересні на 83,3%, отримано 98 млрд грн.

Як заявив 17 вересня ц.р. представник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Макс Альєр, згідно з домовленостями в рамках співпраці МВФ і України уряд має завершити рекапіталізацію банків до кінця цього року, що буде сприяти пожвавленню на кредитному ринку України.

Раніше, 9 серпня в Меморандумі про співпрацю з МВФ говорилося, що українська влада до кінця 2010 р. зобов'язується повністю завершити програму рекапіталізації, розраховуючи, що приватні акціонери зроблять необхідні внески до кінця 2010 р.

НБУ з 2011 р. отримає право відмовлятися від викупу держоблігацій, які банки отримали в рамках програми рекапіталізації. Україна також в 4 кв. 2010 р. має намір погодити кроки щодо подальшого зняття обмежень на валютному ринку і домовитися з інвестором "Надра Банку". До кінця березня 2011 р., планується дозволити роботу в Україні форвардного валютного ринку, йдеться в Меморандумі.

Джерело: ТСН.ua