друкувати


Л.Дичко: Івано-Франківськ повинен відродити «Елегію»

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-10-07 02:30:01

Естрадній попсі, що заполонила радіо- і телевізійні ефіри цілком здатна протистояти класична хорова і насамперед духовна музика, - переконана відома в Україні та далеко за її межами композитор, відповідальний секретар Національної спілки композиторів України Леся Дичко.

Авторка багатьох відомих музичних створів перебувала в Івано-Франківську в зв’язку з участю у науково-практичній конференції «Універсалізм у творчості Леся Дичко», що відбулась 6 жовтня на базі Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника за участю представників музичних та наукових кіл Тернополя, Одеси, Львова, Кам’янця-Подільського, Маріуполя та інших міст.

Зі слів пані Лесі, вона часто їздить по різних містах України, оскільки поставила собі за мету побувати в усіх куточках нашої держави. В усіх поїздках вона зустрічається з міськими головами, головами обласних державних адміністрацій, начальниками управлінь культури тощо, яких намагається переконати у необхідності державної підтримки класичних музичних колективів і насамперед дитячих хорових студій.

Головною проблемою Івано-Франківська композиторка вважає розпад творчого колективу «Елегія» «Івано-Франківськ був дуже відомим в Україні завдяки «Елегії», - зазначила митчина, і коли зараз говорять, «Елегія» не фінансується і розпадається, я вважає що Івано-Франківськ має все зробити для того, щоб цього не допустити».

Автор: Сергій БІЛИЙ