друкувати


За реалізацію неякісних нафтопродуктів на Прикарпатті накладено штрафи на суму 15 тис.грн

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-10-07 12:20:41

Протягом ІІІ кварталу 2010 року інспекторами державного нагляду ДП «Івано-Франківськстандартметрологія» здійснено перевірки за додержанням стандартів, норм і правил при виробництві, зберіганні та реалізації нафтопродуктів на 4 підприємствах Івано-Франківської області.

Порушення вимог стандартів, норм і правил виявлено на 3 (75%) з 4 перевірених підприємств.

Контрольними заходами перевірено якість, умови зберігання та реалізації 485,4 тон нафтопродуктів, з яких забраковано 6,5 тон вартістю 60,5тис.грн.

Зокрема, випробуваннями продукції одного з перевірених підприємств встановлено невідповідність бензину автомобільної марки А-80 вимогам ДСТУ 4063-2001 «Бензини автомобільні. ТУ». Також, встановлено факт реалізації іншим приватним підприємцем понад 5 тон бензину автомобільної марки А-95, який не відповідав вимогам ДСТУ 4063-2001 «Бензини автомобільні. ТУ» по детонаційній стійкості, густині, масовій частці бензолу і сірки та октановим числом.

Крім цього, у ході перевірок виявлялись невідповідності технічних умов вимогам державних стандартів України, зокрема, компонента бензину автомобільного та компонента палива дизельного.

Протягом ІІІ кварталу здійснено контроль і за правилами роздрібної торгівлі нафтопродуктами на 7АЗС області. Серед основних видів порушень, виявлених на 5 АЗС - використання не повірених резервуарів та ЗВТ з терміном повірки, що минув, відсутність погоджених актів замірів базової висоти резервуарів та «Переліку ЗВТ, які перебувають в експлуатації та підлягають повірці у 2010 році» , незабезпеченість нормативною базою.

Загалом, за результатами перевірок видано приписи про усунення порушень, про заборону застосування нормативних документів та непридатних ЗВТ. За порушення чинного законодавства у галузі стандартизації, випуск та реалізацію неякісної продукції до порушників застосовано штрафних санкцій на суму 15,1тис.грн, 4 посадові особи притягнуто до адміністративної відповідальності.

Джерело: Головне управління правової роботи та внутрішньої політики ОДА