друкувати


В Івано-Франківську відкрився Центр адміністративних послуг

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-10-07 09:35:42

Центр адміністративних послуг, про який давно вже говорили представники влади обласного центру Прикарпаття, відкрився вчора в Івано-Франківську.

В церемонії відкриття взяли участь віце-прем’єр-міністр України з питань регіонального розвитку Віктор Тихонов, голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк та обласної ради Ігор Олійник, міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус, представники владних і бізнесових кіл, духовенства. Виступаючі на церемонії говорили про важливість нововідкритого закладу.

«Ми добре знаємо, – зазначив пан Тихонов, – з якими труднощами стикаються люди, звертаючись до муніципальних органів по різні довідки. Цей центр має стати єдиним офісом, де надаватиметься весь спектр адміністративних послуг». З його слів, головне, щоб кожен, хто працюватиме в закладі, був насамперед надійним помічником для тих, хто до нього звертається.

Реальним кроком у боротьбі з корупцією назвав відкриття закладу Івано-Франківський міський голова Віктор Анушкевичус. «В центрі моєї політики та діяльності моєї команди, – зазначив він – стоїть людина. Відкриваючи цей центр, ми ставили собі завдання покращити життя людей, зробити надання їм адміністративних послуг максимально прозорим. Адже тут немає кабінетів, немає дверей і немає спокус».

В свою чергу, зі слів губернатора Прикарпаття Михайла Вишиванюка, навіть якби мер Івано-Франківська за всю свою каденцію не зробив більш нічого, а лишень відкрив Центр адміністративних послуг то вже тоді б його можна було б говорити, що його каденція не пройшла даремно.

Заслуговує на увагу той факт, що в відкритий в Івано-Франківську центр є другим по Україні і по суті залишається новаторською ідеєю у справі забезпечення прозорості у дозвільній системі та системі надання адміністративних послуг.

Автор: Сергій БІЛИЙ