друкувати


Кращі юнаки з Коломийщини служитимуть у елітних військах

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-10-05 04:30:24

Загалом у жовтні-листопаді 2010 року на строкову військову службу до лав Збройних Сил та інших формувань України будуть призвані 26 тисяч 700 осіб. У Коломийському районі та місті Коломия підлягають відправці у війська 120 осіб, в тому числі водіїв автомобілів – 28.

Міністр оборони України Михайло Єжель підписав наказ від 13 вересня 2010 року №480 "Про звільнення в запас військовослужбовців та черговий призов на строкову військову службу в жовтні-листопаді 2010 року".

4 жовтня 2010 року на території військового комісаріату людно. Це – призовники, покликані на службу до Збройних Сил України. Хлопці спілкуючись між собою, усміхаються, дружньо потискаючи один одному руку. Командування військового комісаріату зібрало їх з нагоди проводів. За деякий час колона з призовниками, несучи Державний Прапор України з трепетом крокує до Народного дому м.Коломиї. Там на них чекає урочиста мить.

На сцені Народного дому – герб і Державний Прапор України. Для хлопців – це перша офіційна зустріч в їхньому житті, адже вони стали повноправними громадянами своєї держави і повинні виконати священний конституційний обов’язок – відслужити в рядах Збройних Сил України.

Майор Сергій Босий відкрив урочисту частину. Звучить Державний гімн України, опісля – призовники під козацький марш внесли синьо-жовтий прапор. Перший хвилюючий момент: усвідомлення відповідальності за долю свого рідного краю, вітцівського порогу, долю матері-України. Указ Президента України "Про призов на строкову військову службу в Збройні Сили України" оголошує військовий комісар Коломийського ОМВК, підполковник Олег Пархоменко. "Ви кращі з кращих, ви вибрані з вибраних, - звернувся до призовників Олег Пархоменко. – Ми гордимося вами і бажаємо вам здоров’я, успіхів у службі і швидкого повернення до рідних домівок".

Вітали юнаків і представники влади: заступник голови Коломийської райдержадміністрації Леся Білищак, заступник міського голови Володимир Тарновецький, а військовослужбовець військової служби за контрактом Коломийського ОМВК, старшина Сергій Сафатов розповів призовникам про надбання і успіхи у службі за контрактом.

Сльозилися очі батьків, присутніх у залі. Але вони з розумінням відносяться до цього: їхні сини охоронятимуть мир і спокій незалежної України. Тож мама призовника Людмила Квартюк звернулася до синів з напутнім словом і благословенням. "Йдучи в армію пам’ятайте, що рідний край, його мешканці наказують вам оволодівати сучасною військовою технікою і зброєю. Нехай не підніметься ваша зброя в ідеали волі і свободи, бо ви берете її до рук, щоб захищати рідну землю, оберігати її…" Трепет огортав присутніх у залі: тремтів материнський голос. У відповідь усі призовники поклялись перед прапором суверенної незалежної України, перед родичами і близькими, перед друзями і односельчанами ніколи не зрадити Великому народові України, бути мужніми, відважними і дисциплінованими, виконувати всі накази командирів і начальників, з честю носити високе звання. "Коли я порушу, чи відступлю від даної клятви, нехай спаде на мене зневага Українського народу…"

В залі звучали пісні у виконанні Христини Ткачук "Завітайте до нас в Коломию", Романи Махлай "Тіні неземного кохання", Любомира Згурського "Я принесу тобі" та Олександра Дудієва "Мамо моя".

Поблагословив новобранців отець Юрій.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА