друкувати


Коломийщина з 15 жовтня теж активно долучиться до Європейського тижня

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-10-05 04:00:24

Україна разом із 46 державами – учасницями Ради Європи проведе Європейський тиждень місцевої демократії.

Це загальноєвропейська кампанія, яка передбачає одночасне проведення на національному та місцевому рівнях комплексу заходів, націлених на активізацію процесів розповсюдження інформації про принципи та досягнення місцевої і регіональної демократії в Європі, сприяння обізнаності громадян щодо можливості вирішення питань місцевого значення та їх залучення до прийняття управлінських рішень.

Коломийщина з 15 жовтня теж активно долучиться до європейського тижня. Планом заходів, зокрема, передбачено проведення днів відкритих дверей, презентації діяльності рад та їх виконавчих органів; зустрічі населення з депутатами, посадовими особами місцевого самоврядування. Також буде організовано відкриті дні інформування населення про принципи надбань та досягнень функціонування місцевої демократії в Україні та Європі.

У навчальних закладах відбудуться тематичні семінари, науково-практичні конференції, "круглі" столи за участю депутатів, представників органів місцевого самоврядування, громадськості. У бібліотечних установах – тематичні виставки.

Планується провести заходи з обговорення особливостей діяльності органів місцевого самоврядування та впровадження основних засад Європейської хартії місцевого самоврядування. На засоби масової інформації покладено обов’язок висвітлення заходів.

Європейський тиждень – добра нагода не лише для кращого залучення громадян до місцевого самоврядування, а й для підтвердження європейського вибору нашої країни.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА