друкувати


В Івано-Франківську відбувся випуск першої професійної школи естетичної косметології

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-10-04 04:45:16

Впродовж тисяч літ своєї історії людина прагнула до краси і молодості. Здається, ні для чого іншого не зроблено так багато, ні до чого іншого так не доклалася наука, магія та навіть релігія, як для того, щоб зберегти і повернути красу. Тож не дивно, що питання залишається актуальним і по сей день.

Свято, яке відбулося 30 вересня в Івано-Франківському центрі естетичної косметології «Космолюкс», ще на один крок наблизило перемогу у цих вічних пошуках. Адже тут 15 чарівних дівчат закінчили навчання і отримали сертифікати про здобуті знання в першій в Західній Україні професійній школі естетичної косметології.

«Ідея створити такого плану навчальний заклад у нас, в Івано-Франківську, – розповідає засновниця і керівник школи Тетяна Товарницька, – виникла рік назад. Адже до сих пір для того, щоб отримати такі знання, потрібно було їхати в Київ. Переважно це були курси, які мали тривалість лише один місяць, тому я завжди задумувалася над тим, що будь-яка праця повинна насамперед бути професійною. Щоб такі професіонали були у нас в місті, навчання повинно тривати як мінімум рік. Тому і виникла ідея створити таку школу – навчальну школу, в якій професійно готувати спеціалістів в естетичній косметології».

Заслуговує на увагу той факт, що, відкриваючи школу, пані Товарницька подбала і про тих, хто в цьому важкому шаленому світі найбільше потребує допомоги. «Я знаю, – зазначила вона, – що це єдиний заклад в Україні, де навчаються безкоштовно діти-сироти, діти пільгових категорій, з малозабезпечених сімей, а також соціально активна молодь, яка, яку ми щиро винагороджуємо навчанням в нашій школі».

Крім сертифікатів про отримані знання цьогорічним випускницям подарували символи знання: книгу, символічний «еліксир молодості» та вогонь знань. В свою чергу випускники передали слухачам нового набору символічний ключ від тих пре мудрощів косметології, які вони осягнули за рік навчання.

Логічним продовженням свята став організований благодійним фондом «Берегиня» імпровізований аукціон з продажу робіт чотирьох дівчат-сиріт, виконаних у техніці вишивки стрічками, кошти від якого підуть на придбання одягу для сиріт.

Автор: Сергій БІЛИЙ