друкувати


«За Україну!» - коломияни в області на перших ролях

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-10-02 07:09:22

У п’ятницю, 1 жовтня, зал засідань готелю «Станіславів» прикарпатської столиці зібрав конференцію Івано-Франківської обласної організації Політичної партії «За Україну!».

Основні питання порядку денного – майбутні місцеві вибори 31 жовтня. У представницькому заході, на який приїхали 55 делегатів з районів краю, взяв участь і виступив голова Політичної партії «За Україну!», народний депутат України В’ячеслав Кириленко.

Столичний лідер «заукраїнців» коротко охарактеризував політичну ситуацію в державі напередодні виборчої камапанії. Їхня демократична сила не на жарт злякала правлячу коаліцію, що всіма доступними можливостями чинить тиск на представників та прихильників парт структури. Тому слід проявити себе на перегонах максимально ефективно, щоб цілком виправдати звання опозиційної проукраїнської організації та вперто захищати національні інтереси країни та її людей. Протистояння з чинним режимом украй загострилося після комуно-регіонального анти державницького законопроекту «Про мови..», де простежується цілеспрямоване знищення рідного слова, а тепер нове загострення, пов’язане зі скасуванням Конституційним Судом так званої політреформи 2004 року та змін до Основного Закону. З коліс відразу в бій - доведеться патріотам «За Україну!» впрягатися у вибори, що стануть для них першими.

Проекцію на місцеві проблеми зробив голова крайової організації та перший заступник партії, народний депутат України Володимир Мойсик. Наведені факти далеко невтішні, бо вже звільняють з роботи прикарпатців, якщо вони не підтримують Партію регіонів. А що буде далі? Наразі крайові лідери політсил національно-демократичного спрямування домовилися про координування спільних дій на цих виборах: і щодо погодження кандидатур, і контролю підрахунку голосів.

У такій ситуації списки кандидатів усі підтримали одноголосно. Очолити найгідніших мусив погодитися очільник обласної структури, який допускає в разі успішного результату стати за кермо прикарпатського парламенту. Другий – голова виконкому і чинний депутат облради, підприємець Тарас Яворський. Далі розмістилися доцент Прикарпатського національного університету Наталія Чаграк, директор ЗАТ «Ал-Прут» Анатолій Далибожик та головний редактор газети «Коломийський вісник» Василь Демянів. Як бачимо, коломийське представництво тут на перших ролях.

До речі, без жодних застережень конференція висловила підтримку кандидатам з дружньої УНП на посаду міського голови: Івано-Франківська – Віктора Анушкевичуса та Коломиї – Ігоря Слюзара.

Автор: Лесь ЛЕЦЮК