друкувати


Днями завершився цьогорічний чемпіонат України з мотокросу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-09-30 02:20:59

Днями завершився цьогорічний чемпіонат України з мотокросу. Останній, шостий етап пройшов у Єнакієвому. У першості брав участь іванофранківець Сергій Чміль. Він виступає за команду "Сольво Ямаха Тім" і має вже солідний досвід у мотоспорті.

Бере участь він також у чемпіонатах з суперкросу та кантрікросу. Про те, як складається сезон, спортсмен розповів кореспондентові sport.if.ua.

Четвертий і п’ятий у мотокросі


Мотокросовий чемпіонат для іванофранківця Сергія Чміля видався доволі непростим. Він виступив доволі добре на першому етапі, а на одному з наступних втратив очки — через поломку мотоцикла зійшов з траси. Та все ж загалом у сезоні він зумів виступити достойно. У класі Абсолют Сергій став четвертим, а в Open — п’ятим.

Основним конкурентом цього року для іванофранківця стали Вадим Галіяш та Олексій Овчаренко. У класі Open Галіяш випередив нашого мотокросмена, а от на деяких етапах він пропустив кілька заїздів у класі Абсолют, це дозволило Чмілю випередити його у цьому заліку.

Олексій Овчаренко у турнірці йшов по п’ятах нашого спортсмена. Та тут знову вирішальним стала участь у всіх етапах. Овчаренко перші два пропустив, і зрівнятися за очками з Чмілем йому фізично було не під силу — в Open він шостий.

До слова, клас Абсолют, де наш краянин у підсумку зайняв четверте місце, часто буває важчим за Open. Заїзди тут проводяться після Open’у, і не кожному спортсмену вистачає сил ще й на нього. До того ж тут завжди беруть участь кілька мотокросменів з класу 125 см3, тому заїзди є доволі непростими.

Суперкрос. На носі вирішальний етап

У суперкросі Сергій Чміль наразі лідирує. У суперкросі траси коротші за класичні кросові, та вони є технічно важчими. Тут більше нагромадження пагорбів та трамплінів, від мотокросменів це вимагає більшої концентрації та кращого технічного проходження траси.

Днями відбувся другий етап чемпіонату в Жовтих Водах. "Падала рясна злива, і мокра траса стала дуже важкою — розповідає Сергій Чміль. — Основним моїм конкурентом за перше місце наразі є Олексій Овчаренко. Тому перед собою я поставив завдання обігнати його та доїхати до фінішу. Овчаренко з перших кіл почав дуже швидко, та в один момент не впорався з керуванням і впав. Він довго не міг завести мотоцикл і я доволі далеко обігнав його. Для мене цей етап теж був непростим — ручка газу на рулі замастилася болотом, стала слизькою і прокручувалася в руках".

Вже завтра Сергій Чміль виїжджає на вирішальний, третій етап суперкросового чемпіонату до Мелітополя. Гонка відбудеться 2 жовтня. Наразі Сергій на одне очко випереджає Овчаренка. Про те, як слалася гонка читайте на нашому сайті вже згодом.

Лідер у кантрікросі


У кантрікросі цього року планували провести три етапи. Наразі після двох з них Сергій Чміль посідає перше місце.

Третій етап вже кілька разів переносили і все йде до того, що його таки не проведуть. Тому наразі вже напевне можна сказати, що перемога в кишені в іванофранківця.

Чемпіонат України з мотокросу 2010. Клас Абсолют
1. Олександр Пащинський — 105
2. Микола Пащинський — 104
3. Андрій Кричфалушій — 80
4. Сергій Чміль — 67
5. Вадим Галіяш — 38

Чемпіонат України з мотокросу 2010. Клас Open
1. Олександр Пащинський — 229
2. Микола Пащинський — 224
3. Андрій Кричфалушій — 200
4. Вадим Галіяш — 192
5. Сергій Чміль — 161

Джерело: sport.if.ua