друкувати


Громадський Форум надав допомогу реабілітаційному центру «Захід шанс»

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-09-30 11:45:03

Юрій Соловей відвідав благодійний центр. Голова Громадського Форуму надав допомогу реабілітаційному центру «Захід шанс».

Вже більше двох років працівники організації займаються профілактикою ВІЛ та наркоманії в нашій області. Клієнтами центру в основному є молоді люди віком 18-35 років. Благодійна організація, яка проводить супровід хворих, що проходять замісну терапію та дає їм шанс на нове життя потребує підтримки. Ресурси центру є надто обмеженими.

Перш за все не вистачає медичних препаратів, недостатнім є фінансування, приміщення давно не ремонтувалось, а головне – немає розуміння з боку міської влади.

Cпілкуючись із працівниками організації та хворими, голова Громадського Форуму заявив, що увага до проблем наркоманії сьогодні є явно недостатньою. Адже усі наявні в міста проблеми на фоні проблеми наркоманії та її наслідків є малозначущими.

«На жаль статистика свідчить, що до 70% молодих людей хоч раз, але пробували вживати наркотики, - нагадує Соловей. – Це велика наша біда. Сьогодні ця тема є незручною для міської влади, адже ніхто нічого не робив і не робить для боротьби наркоманією та ВІЛ».

Потенційний кандидат на посаду міського голови переконаний: робота таких благодійних установ, як «Захід шанс» є вкрай потрібною. Позаяк замовчувати проблему наркоманії не можна. Втім, наразі, влада дозвіллям молоді не цікавиться. Від цього ситуація лише погіршується.

Лідер Громадського Форуму вважає, що у Івано-Франківську мусить діяти комплексна програма профілактики і боротьби з наркоманією.

«Ми повинні максимально захистити франківців від наркоманії та хвороб, які з нею пов’язані. Тому уся система охорони здоров’я, освіти має забезпечити профілактику наркоманії та ВІЛ на високому рівні», - зазначив Юрій Соловей.

Потрібно встановити жорсткий контроль щодо недопущення продажу наркотичних засобів, алкоголю і тютюну нашим дітям. Необхідно обмежити продаж алкоголю після 22 години та проводити профілактику шкідливих звичок у івано-франківських навчальних закладах.

Водночас слід допомогти наркозалежним відмовитись від минулого і отримати шанс на нормальне життя. Для цього уже в бюджеті наступного року, впевнений Юрій Соловей, нова влада збільшить фінансування заходів з профілактики наркоманії.

Джерело: Прес-служба ІФООГ «Громадський Форум Івано-Франківська»