друкувати


В Івано-Франківську залунали «Дзвони»

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-09-29 10:26:21

«Як кожен музикант я не можу багато говорити. Про пісню може сказати лише її виконання», - так коротко і влучно охарактеризував соліст і керівник гурту «Дзвони» Володимир Кузнєцов те, що понад дві години тримало в захопленні глядачів, які завітали 28 вересня до зали Івано-Франківського обласного музично-драматичного театру ім. Івана Франка, де в цей день відбувався сольний концерт прославленого не тільки в Україні, але й далеко за її межами музичного колективу.

Понад дві години коломийські музиканти без, як то кажуть, зайвих слів і будь-яких перебивок тішили вуха івано-франківців милозвучною красою доброї української пісні.

Організаторами концерту виступила мистецька агенція «Карпати», яка лише нещодавно утворилась в обласному центрі, з метою власне пропагування якісної української музики на теренах Прикарпаття. Не зважаючи на дуже молодий вік самого утворення, у його засновників: Василя Павлюка та Андрія Савки величезний досвід концертної діяльності. «Пан Василь, - розповідає «Коломия ВЕБ Порталу» Андрій Савка, - займається організацією концертів вже понад 20 років. - Від часу створення нашої агенції у травні 2010 року було проведено вже низку концертів, зокрема Степана Гіги, Іво Бобула. Зараз ведеться підготовка програм до днів міст Червонограда, Жовкви, Стрия. У планах - концерт одного з найкращих джаз-секстетів України «Менсаунд».

Зі слів В.Павлюка, організація концертів сьогодні дається важко. Доводиться звертатися по допомогу до меценатів. В даному випадку свою підтримку організації концерту надав відомий на Прикарпатті бізнесмен Віктор Козачок, який, за його власним зізнанням, переконаний, що Івано-Франківськ з його великими пісенними традиціям цілком реально перетворити на творчу столицю України.

Організатори концерту вважають знаковим, що саме гурт «Дзвони» став тією перлиною, яку нова агенція змогла презентувати рідному місту. «Ми прислухались до думки людей. - стверджує пан Павлюх, - Люди казали, що зараз, на даний момент, вони кращого колективу не можуть уявити. Я би хотів, щоб наші бізнесмени частіше звертали увагу на такі гурти, як «Дзвони».

Продовжуючи його думку, Володимир Кузнєцов зазначив, що всі чотири музиканти гурту - це люди, до безтями закохані в українську пісню, що об’єднала усіх їх по духу. «Мене часто запитують, чому у нас такий сталий склад. А я їм відповідаю: тому що у нас дуже сильна політична підготовка», - жартує митець. До концертного репертуару колективу увійшли як нові, так і вже добре відомі українському слухачеві твори. «Смерека», «Дві сопілки», «Козацька», «Загадкова дівчина», «Ми тут стояли», «Весна» та багато-багато інших знаних вже і не дуже пісень прозвучали цього вечора на Івано-Франківській сцені. Родзинкою свята стала прем’єра романтичної пісні «Пора любові».

«Складаючи концертну програму, - зазначає керівник групи, - ми б хотіли дати більше нового, але нова пісня не так іде, як знана».

Помилявся пан Кузнєцов в одному: прикарпатські поціновувачі творчості «Дзвонів» дуже радо приймали як старий, так і новий репертуар, даруючи улюбленим артистам свої палкі овації…

Автор: Сергій БІЛИЙ