друкувати


Серед головних проблем України є безробіття

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-09-28 12:30:06

Серед головних проблем, які треба вирішити, на думку опитаних, в регіонах слід виділити: безробіття (60%), високі тарифи на комунальні послуги (53%) та корупцію у місцевій владі (38%). Такі результати опитування, які 9–16 вересня провела соціологічна група «Рейтинг».

Також людей турбує незадовільний стан охорони здоров’я (30%), неякісний стан доріг (29%), алкоголізм, наркоманія (26%), закритість і недоступність влади для простих людей (20%), відсутність доступного житла (20%), проблеми з екологією (18%), злочинність (14%), неефективне використання землі (13%). Із проблем ЖКГ - неякісне водопостачання людей турбує вдвічі більше, ніж теплопостачання, повідомили ZAXID.NET у соціологічній групі "Рейтинг".

У регіональному розрізі проблеми безробіття найбільше актуальні серед мешканців Заходу, Центру і Півдня, високих комунальних тарифів – Донбасу і Сходу, проблема неналежного стану охорони здоров’я одна з найбільш болючих для Донбасу, як і погана екологія. Корупція найбільше турбує мешканців Заходу і Сходу.

Відсутність нормальних доріг найбільше непокоїть мешканців Донбасу, Центру і Заходу. Проблема алкоголізму і наркоманії турбує передусім мешканців Центру і Півдня, злочинності – Сходу і Донбасу.

Опитування проводили 9–16 вересня. Методом інтерв’ю було опитано 2000 респондентів. Для значень близьких до 50% похибка становить не більше 3%, для значень близьких до 30% - не більше 2,6%, для значень близьких до 10% - не більше 1,8%.

Аудиторія дослідження: населення України віком від 18 років і старші.