друкувати


На Верховинщині радилися редактори районок

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-09-24 05:15:11

Заступник голови-керівник апарату обласної державної адміністрації Роман Струтинський взяв участь у роботі семінару редакторів комунальних (районних) ЗМІ, що відбувся днями у Верховині з ініціативи секретаріату обласної організації Національної спілки журналістів України.

Йшлося про взаємовідносини редакційних колективів із співзасновниками обласної та районних газет та про висвітлення діяльності органів виконавчої влади і місцевого самоврядування, зокрема на шпальтах газети «Верховинські вісті», на базі якої проходив редакторський семінар.

Вітаючи обласне зібрання редакторів, Роман Струтинський запевнив: команда голови ОДА Михайла Вишиванюка «завжди з великою повагою ставилася і ставиться до особливо відповідальної професії журналіста і тих, хто володіє пером, мікрофоном чи відекамерою; вони також влада, і також вносять свій інтелектуальний внесок у розбудову рідного краю і України в цілому».

«Ми - за тісну співпрацю із ЗМІ, за об'єктивне висвітлення діяльності органів влади - і виконавчої, і представницької, -зазначив заступник голови-керівник апарату ОДА Роман Струтинський. - Ми не проти критичних зауважень, але розраховуємо на конструктивні пропозиції і журналістів, і читачів ваших газет. Ми намагаємося почути усіх, бо маємо доручення Президента України Віктора Януковича наблизити владу до людей».

За словами Романа Струтинського, «команда Вишиванюка дала собі слово не критикувати попередників, а доводити свою дієвість конкретними справами - введенням в експлуатацію більше півтори десятка соціально-важливих об'єктів, створенням майже півсотні виробничих кооперативів на селі, що дали працю півтисячі краянам.

Перед учасниками редакторського семінару виступили і керівники Верховинщини - голова райдержадміністрації Василь Гондурак і голова районної ради Ярослав Кікінчук. Представницька делегація редакторів газет побувала на екскурсії у музеях Івана Франка і Михайла Грушевського у Криворівні, долучилася до районного свята ремесел та другого фестивалю гуцульської троїстої музики імені Могура.

Джерело: Прес-служба голови ОДА