друкувати


ЦВК затвердила роз’яснення щодо встановлення єдиної нумерації виборчих дільниць

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-09-24 12:35:07

23 вересня Голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал провів  чергове засідання Комісії.

Під час засідання Комісія розглянула низку особистих заяв про складення повноважень голів територіальних виборчих комісій (ТВК), їхніх заступників і секретарів ТВК, а також звернень суб’єктів подань кандидатур членів комісій щодо дострокового припинення повноважень членів комісій. За підсумками цього розгляду ЦВК внесла зміни до складу ТВК, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів, сформованого відповідно до постанови Центральної виборчої комісії від 15 вересня 2010 року № 355 "Про формування складу обласних, районних (крім районів в Автономній Республіці Крим), міських (міст обласного значення, міст Києва та Севастополя), районних у місті Севастополі виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів".

Зокрема, в восьми регіонах достроково припинено повноваження або звільнено від виконання обов’язків без припинення членства в комісії 3 голів ТВК,  3 заступників голів комісій, 4 секретарів ТВК  і 1 члена ТВК. Замість вибулих  голів, заступників голів і секретарів відповідних комісій  призначено нових посадових осіб. Крім того, призначено двох голів ТВК замість раніше вибулих.

Також Комісія внесла окремі зміни до постанови ЦВК від 15 вересня 2010 року № 355 «Про формування складу обласних, районних (крім районів в Автономній Республіці Крим), міських (міст обласного значення, міст Києва та Севастополя), районних у місті Севастополі виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів».

ЦВК затвердила Роз’яснення щодо порядку виготовлення виборчих бюлетенів для голосування з виборів депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів, їх передачі відповідним територіальним і дільничним виборчим комісіям  та встановила низку форм виборчих документів для передачі й приймання виборчих бюлетенів.

Разом з тим, затверджено Роз’яснення щодо встановлення єдиної нумерації виборчих дільниць з виборів депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів 31 жовтня 2010 року.

Крім того, було розглянуто питання щодо зміни виборчих адрес виборців. До ЦВК надійшло 2 160 звернень керівників відділів ведення Державного реєстру виборців щодо доручення органам ведення Реєстру за попередньою виборчою адресою виборця внести до Державного реєстру виборців зміни щодо виборчої адреси виборця. Після обговорення Комісія прийнятою постановою доручила відповідним органам внести зміни до персональних даних 66 768 громадян у Державному реєстрі виборців щодо їхніх виборчих адрес. Контролюватиме виконання цих рішень Служба розпорядника Державного реєстру виборців.

Таким чином, станом на 23 вересня 2010 року Центральна виборча комісія спільно зі Службою розпорядника Державного реєстру виборців опрацювала понад 53 тисячі звернень керівників регіональних відділів ведення Реєстру. За результатами цієї роботи, з урахуванням опрацьованих цього дня подань, у Державному реєстрі виборців буде внесено зміни до персональних даних більш як 942 тисячі виборців.

Джерело: Відділ взаємодії із ЗМІ Секретаріату Комісії