друкувати


М.Азаров: Місцева влада має стати каталізатором модернізації своїх регіонів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-09-24 12:05:43

Прем'єр-міністр України Микола Азаров під час наради з питань соціально-економічного розвитку Одещини заявив, що місцева влада має стати каталізатором модернізації своїх регіонів.

За його словами, для цього Уряд йде на масштабу децентралізацію управління фінансами, передає більші повноваження і можливості в регіони і очікує ініціативної роботи місцевої влади.

«Якщо область вийде з розумною ініціативою в будь-якій сфері, то Уряд дасть можливість або провести регіональний експеримент, або реалізувати пілотний проект і підтримає таку ініціативу політично і ресурсами. Головне, щоб було єдине бачення розвитку країни і регіонів, єдине розуміння реформ, єдина політична воля. Ми будемо працювати з будь-ким, кого оберуть люди, але з тими, хто сам буде працювати. Нездатні все одно підуть, терпіти нероб ми не станемо», - зазначив Микола Азаров.

Глава Уряду підкреслив, що Одещині потрібна, наприклад, програма глибокої модернізації ЖКГ, розрахована мінімум на 5 років, максимум на 10 років.

«Відверто соромно за стан Одеси. В регіоні, як ніде багато аварійних і старих будинків – понад 18 тисяч. До 40% комунальних мереж також в аварійному стані. А Одеса, можна сказати, - наша південна столиця. І розвивати ми маємо її з цієї точки зору, а також як місто-курорт, місто-порт», - відзначив Микола Азаров.

Прем'єр-міністр України висловив впевненість, що за 10 років, за умови політичної стабільності, ініціативного і грамотного місцевого управління можна повністю виконати таке завдання.

Починаючи нараду, Микола Азаров заявив, що можна багато хорошого сказати про роботу обласної влади: є зрушення і багато чого зроблено. Проте метою своєї робочої поїздки він бачить саме розв'язання проблем, визначення де і чим Уряд може допомогти регіону.

Джерело: Департамент інформації та масових комунікацій Секретаріату КМУ