друкувати


Українські народні синоптики заперечують прогнози метеорологів про теплу зиму

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-09-24 11:05:56

Українські народні синоптики заперечують прогнози метеорологів про теплу зиму. Обіцяють, що почнеться вона 18 листопада і закінчиться у квітні.

Так народник з Дніпропетровська Валерій Некрасов каже: "Не бачу я тепла взимку. Не може ж сонце бути активним цілий рік! Буде зима, як у минулому році - з 20-25-градусними морозами, снігом. Розпочнеться рано - 18 листопада, а закінчиться дуже пізно, аж у квітні. А у жовтні вже періодично температура буде падати до нуля".

Нагадаємо, ще зовсім недавно польські вчені лякали нас прийдешньої взимку, мовляв, вона буде морозною за останнє тисячоліття. Проте їхні колеги не згодні. Український гідрометцентр, Український науково-дослідний гідрометінстітут, Гідрометцентр Росії і Національна гідрометеослужби США запевняють, що якщо морози і будуть, то дуже нетривалі.

На їхню думку, в Україні середньомісячна температура в жовтні складе 7-9 градусів тепла, на півдні - до +12, у листопаді - близько 1-4 градусів вище нуля, у грудні ж синоптики з вірогідністю в 55-70% прогнозують середньомісячну температуру в межах 1-4 градусів морозу, у південних областях та Закарпатті - 0-2 морозу, в Криму 2 градуси вище нуля.

На 70-75% вони впевнені, що більшу частину областей чекає 3-6 градуси нижче нуля, на півдні та на Закарпатті - 1-3 морозу. Не доведеться тепло одягатися, на думку метеорологів, нам і в лютому - у центрі і на півночі України вони пророкують середньомісячну температуру в межах 2-5 градусів нижче нуля, у східній частині - до 7 морозу, у Закарпатті та на півдні - 0-2 градуси зі знаком "мінус". Вірогідність вірності прогнозу - 55-65%.

Джерело: ТСН.ua