друкувати


Етнографічні фестивалі на Прикарпатті матимуть кращу організацію

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-09-22 01:00:19

З метою впорядкування проведення етнографічних фестивалів в області і відповідно до рішення колегії облдержадміністрації від 31 серпня 2010 р. головам районних державних адміністрацій, міським головам міст обласного значення доручено до 20.09.2010 року подати в управління культури облдержадміністрації інформацію про заплановані на 2011-й рік етнографічні фестивалі, свята та ювілейні заходи на території району чи міста.

Про це йдеться в розпорядженні голови Івано-Франківської ОДА Михайла Вишиванюка від 17 вересня ц.р.

Враховуючи практику проведення етнографічних фестивалів в області впродовж 2010 року, частина яких не була включена в перелік культурно-мистецьких заходів управлінням культури ОДА і, як наслідок, була позбавлена організаційно-методичної та фінансової підтримки, що зумовило низький рівень їх проведення та з метою впорядкування проведення етнографічних фестивалів в області відділи (управління) культури і туризму РДА (виконкомів міських рад міст обласного значення) зобов’язано подавати управлінню культури ОДА інформацію про нові етнографічні фестивалі, свята та ювілейні заходи не пізніше як за шість місяців до їх проведення.

Крім того, в проектах місцевих бюджетів на 2011 рік будуть передбачатися кошти на облаштування місць, призначених для проведення етнографічних фестивалів, свят та ювілейних заходів, інші витрати, які бере на себе організуюча сторона; активно залучатимуться представники діаспори до відтворення етнографічних традицій нашого народу; активізується робота серед населення щодо відтворення національних традицій.

Управлінню культури ОДА доручено до 01.10.2010 року подати пропозиції до проекту Програми обласних культурно-мистецьких заходів на 2011 рік.

Контроль за виконанням розпорядження покладено на заступника голови ОДА Романа Іваницького.

Джерело: Головне управління правової роботи та внутрішньої політики ОДА