друкувати


Компанія Facebook працює над розробкою мобільного телефону

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-09-20 09:20:53

Компанія Facebook працює над розробкою мобільного телефону. Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на джерело, близьке до проекту. Всі роботи проводяться в режимі високої секретності.

На сьогодні відомо, що безпосередньо Facebook займається створенням ПО пристрою: сервіси соціальної мережі будуть тісно пов'язані з телефонною книгою й іншими ключовими функціями ресурсу. Сам пристрій довірять зробити «одному з виробників телефонів». Кому саме — не уточнено.

Розробкою програмного забезпечення керють Джо Хьюітт, один з творців браузера Firefox, а також Метью Папакіпос, колишній член проекту Chrome OS. Вони, на думку експертів, чудово орієнтуються в процесі створення операційних систем. Крім того, Хьюітт є автором набору Facebook-додатків для смартфона Apple iPhone.

Facebook — найбільша соціальна мережа в світі, яка об'єднує понад 500 мільйонів користувачів. До цього часу вона не займалася випуском власних пристроїв, обмежуючись розробкою додатків.

Непрямий конкурент Facebook, інтернет-гігант Google, вже випускав свій смартфон під назвою Nexus One. Всі пристрї було продано. Google нічого не повідомляв про розробки нових моделей.

Джерело: ТСН.ua