друкувати


В Івано-Франківську презентували чергову школу лідерів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-09-18 01:30:45

В Івано-Франківську стартувала чергова, вже сьома за ліком школа лідерів – аполітична громадська ініціатива, покликана, за словами її засновників, виховати у молоді лідерські якості, вміння заводити і розвивати контакти, спілкуватись, знаходити спільну мову з колегами і компроміси в суперечках та просто з користю для себе у гарній компанії проводити дозвілля, забувши про пиво та цигарки.

«Свого часу, – розповідає керівник та ініціатор проекту Радислав Петрів, – я заснував Школу лідерів, тому що мені не було за ким йти. Тоді усвідомлення того, що хто як не я, спонукало відкритий перший гурток для лідерів». Зі слів пана Петріва, його часто запитують, чи є якийсь відбір до школи, на що він відповідає позитивно. «Відбір є, – розповідає він, проте це природній відбір. Багато людей після сьогоднішньої розмови зрозуміє, що це не його тема і піде». На думку керівників проекту, а крім Р.Петріва це ще й депутат міської ради Володимир Олійник, який, за його власним зізнанням до своєї школи лідерів прийшов скромним і закомплексованим, проте мав бажання рости по життю і сьогодні має змогу фінансувати проект з коштів його депутатського фонду, лідери сьогодні не вигідні, лідером бути тяжко. Адже лідер повинен постійно протидіяти певним негараздам в суспільстві, в тому числі і несправедливій владі, а це подекуди буває вельми невигідно і навіть небезпечно. Тому кожен в праві сам вирішувати, бути йому лідером чи ні.

Заняття в школі проходитимуть у трьох тренінгових групах: першу групу, яка вивчатиме інструменти лідирування, зокрема мистецтво комунікації, впливу на співбесідника, маніпуляції його свідомістю тощо, вести сам Р.Петрів. ця група розрахована на найширшу аудиторію учасників. Друга група – під керівництвом провідного бізнес-тренера Тетяни Недоступ – об’єднає тих, то вже закінчив попередні школи лідерів або ж має власний бізнес. Родзинкою цієї групи стануть тренінги з керування часом, планування, а також оцінки ефективності персоналу. Нарешті третя група, яку вестиме тренер Ірина Давиденко, зорієнтується на вивченні 10 законів лідирування і розрахована на старшокласників.

«Це дуже класний проект, – розповідає випускник школи, а нині менеджер проектів Олег Касіянчук, – насамперед тим, що в Школі лідерів організовується безліч різноманітних поїздок. Тут дуже весело. Адже це не є сухий матеріал, як на лекціях в університеті…»

«Стати лідером неможливо, якщо ти таким не є, – опононує усім голова Івано-Франківської обласної організації партії «Пора» Руслан Коцаба, – тим не менш проект цікавий, тому що з цього середовища мала би вийти якась еліта – держслужбовці, тому що держслужбовцем просто в наш час так ніхто не стає, а люди, які б мали реальний вплив на настрої в суспільстві».

Автор: Сергій БІЛИЙ