друкувати


Влада Коломийщини турбується до дошкільнят, відкриваючи дитячі садки

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-09-18 12:30:29

Дошкільний заклад в селі Підгайчики Коломийського району було відкрито 1986 року. За час функціонування приміщення потребувало капітального ремонту, який було розпочато 2007 року. Після трирічного ремонту перекрито покрівлю, замінено систему опалення, каналізацію, замінено санвузли, оновлено душові кабіни, ігрові кімнати – діти забезпеченні усіма необхідними умовами перебування.

16 вересня 2010 року до Підгайчиків завітали голова Коломийського районної державної адміністрації Михайло Негрич, голова районної ради Дмитро Неміш, аби взяти участь у відкритті дитячого закладу.

- Відновлення дитячих садків – пріоритет районної виконавчої влади, який дає можливість сьогодні підготувати дітей до першого класу. Крім того, діти матимуть можливість виховуватися в колективі, привчатися до активного життя, а матері – спокійно працювати, - зазначив Михайло Негрич.

У садку запрацювало чотири групи, з них одна ясельна та три дошкільні, в яких виховується 86 дошкільнят. На урочисте відкриття зібралися батьки, бабусі з дідусями майбутніх вихованців, адміністрація закладу запросила й депутата Коломийської районної ради Степана Балабаника, керівників будівельних організацій, які керували будівництвом та місцевого священика отця Михайла для благословення та освячення приміщення.

Очільник району Михайло Негрич вручив активістам села та керівникам будівельних фірм грамоти за активну участь у капітальному ремонті садка "Колосок".

Вітала гостей і малеча. Щиро і співзвучно дякували владі за садок. На охайному широкому подвір’ї линув дитячий спів і танці, а після урочистої частини під гучні оплески було перерізано стрічку. Приміщення зустріло усіх теплом.

Голова райдержадміністрації оглянув приміщення закладу, оглянув спальні кімнати, актовий зал, кухню, куточки. На стінах – квіти, у кутках ляльки, іграшки, стенди. Скрізь - домашній затишок.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА