друкувати


Івано-франківська "Свобода" оголосила про 100% готовність своїх передвиборчих штабів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-09-15 04:00:08

14 вересня 2010 року очільники Івано-Франківської обласної та міської організацій Всеукраїнського об’єднання "Свобода" оголосили про 100% готовність своїх передвиборчих штабів та основні завдання, які стоять перед об’єднанням на місцевих виборах 31 жовтня. Пріоритетними завданнями визначено сформувати потужні фракції в обласній та у всіх без винятку районних і міських радах й впливати на формування їх керівного складу. Окрема і найважливіша ціль – вибороти керівництво обласної ради.

На сьогодні свою діяльність розгорнули усі штаби ВО "Свобода" в Івано-Франківській області. Голова Івано-Франківської обласної організації ВО "Свобода" Олександр Сич повідомив, що їх основним завданням є забезпечення перемоги об’єднання на місцевих виборах 31 жовтня. Для цього, на його переконання, сьогодні існують всі передумови. Зокрема, очільник прикарпатських "свободівців" навів дані оприлюднених раніше соціологічних досліджень, в яких "Свобода" впевнено тримає лідерство у нашій області з результатом від 25 до 30%. Олександр Сич розраховує на найбільшу фракцію, а відповідно й на керівництво, у Івано-Франківській обласній раді та на численні фракції ВО "Свобода" у всіх районних та міських радах.

Олександр Сич також повідомив, що сьогодні в керівних органах партії проходить узгодження кандидатури Руслана Марцінківа як кандидата на посаду міського голови Івано-Франківська від ВО "Свобода".

Аналізуючи політичну ситуацію напередодні виборчої кампанії, голова Івано-Франківської обласної "Свободи" зазначив, що попереду націоналістів чекають важкі виборчі перегони. Вже сьогодні з боку здійснюється тотальний тиск на державних службовців різних рівнів, керівників бюджетних установ й навіть силових, податкових структур тощо з примусом балотуватись до місцевих органів влади від Партії Регіонів. "Шляхом шантажу і залякуванням звільненням з посади людей примушують іти в їхніх списках. І вони через страх не можуть заявити про це. Тому ми, свободівці, будемо говорити про це за них", - наголосив Олександр Сич.

Проте загроза, яка йде від регіоналів, не єдина трудність, яка чекає "Свободу" у виборчій кампанії. "Останні дні показали, що, стрімко втрачаючи довіру виборців та політичні позиції, так звані "націонал-демократи" в ролі "останньої рятівної соломинки" використовують старі й вже набридлі провокації проти "Свободи". Своїми вчорашніми діями вони вже викопали політичну яму для себе, а сьогодні, не припиняючи таких дій, самі ж своїми руками її й загортають", – підсумував Олександр Сич. Окрім того, він закликав ті місцеві організації партій, які не долають 3% бар’єр, відмовитись від участі у виборах на Івано-Франківщині, щоби таким чином не відтягувати голоси від "Свободи" на користь Партії регіонів.

Голова Івано-Франківської міської організації ВО "Свобода" Роман Онуфріїв зазначив, що виборчий штаб міської організації партії повністю готовий до кампанії. На сьогодні вже сформований список кандидатів у міську раду та підготовлено попередній перелік 30 кандидатів від ВО "Свобода" по мажоритарних виборчих округах Івано-Франківська. "Ми розуміємо, всю відповідальність, що сьогодні лежить на "Свободі", яка є впевненим лідером симпатій івано-франківців, і хто як не ми повинні виправдати довіру наших людей", - зауважив Роман Онуфріїв. Він також наголосив, що в Івано-Франківській міській раді свободівці розраховують не лише на найбільшу фракцію, але й на участь у формуванні керівного складу.

Реалізовуючи поставлені завдання, представники ВО "Свобода" вже від сьогодні щодня проводять зустрічі з людьми. Саме така польова робота стане основним принципом ведення кампанії. "Дійти до кожного українця" За таким бандерівським принципом буде працювати "Свобода". Це найбільш прийнятний для нас спосіб, тому що ми не боїмося йти до людей, дивитись їм у очі і доносити нашу позицію. Використовувати ЗМІ чи візуальну рекламу в повній мірі для нас не буде можливим через відсутність коштів", - переконує голова Секретаріату міської організації партії, депутат обласної ради Руслан Марцінків.

Він також нагадав журналістам, що 40-а сесія обласної ради не підтримала ініціативу ВО "Свобода", щодо зменшення кількості депутатів Івано-Франківської міської ради до 40 осіб. "Спілкуючись з мешканцями у їхніх дворах мені доводилось неодноразово чути запитання від людей, для чого потрібно стільки депутатів, якщо практично жодного з них вони жодного разу не бачили? Я переконаний, зменшення кількості депутатів сприяло б покращенню роботи органів місцевого самоврядування. Адже через відсутність кворуму, та неузгодженості між депутатським корпусом і головою, робота Івано-Франківської міської ради неодноразово блокувалась на довгий час. Очевидно, що сьогоднішні депутати розуміють своє непевне становище напередодні майбутніх місцевих виборів, а тому, щоб залишити собі шанс потрапити у наступну каденцію, не підтримали запропонований проект рішення", - прокоментував результати голосування у обласній раді Руслан Марцінків.

Джерело: Прес-служба Івано-Франківської обласної організації ВО "Свобода"