друкувати


М.Азаров заборонив міністрам коментувати хід виборчої кампанії та брати участь у виборах

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-09-15 03:05:08

Прем'єр Микола Азаров  під загрозою відставки заборонив своїм міністрам коментувати хід виборчої кампанії до місцевих рад та брати участь у місцевих виборах. Про це він заявив, відкриваючи засідання Кабміну.

Азаров пояснив, що уряд має зосередитися на своїх прямих обов'язках замість того, щоб роздавати політичні коментарі. "Діяльності уряду ця кампанія не стосується, тому навіть коментувати перебіг кампанії не є компетенцією міністрів. Я на цьому наполягаю, щоб ніхто не відволікався від поточних справ", - зазначив прем'єр.

"Якщо хтось бажає взяти участь у виборах - будь ласка. Але треба зробити вибір, де ти збираєшся працювати, в уряді, чи в органі, до якого балотуєшся", - сказав він.

Разом із тим, прем'єр наголосив, що уряд забезпечить фінансування виборчої кампанії у повному обсязі. За словами Азарова, днями він зустрічався з головою ЦВК для узгодження цього питання, в результаті чого "був підписаний протокол, який повністю забезпечив фінансування виборів".

Він також нагадав, що запросив до України всіх можливих міжнародних спостерігачів. "Влада як ніхто зацікавлена в тому, щоб вибори пройшли чесно і прозоро, і результати були встановлені об'єктивно, тому що це репутація України, і, якщо хочете, наш капітал, наше резюме для інвесторів", - сказав прем'єр.

Нагадаємо, виборча кампанія стартувала в Україні 11 вересня.

Голосування на виборах місцевих органів влади в усіх регіонах країни, крім Києва і Тернополя, де місцева влада була обрана позачергово, відбудеться 31 жовтня.

Джерело: ТСН.ua