друкувати


«Буковель» працюватиме й далі, однак в іншому режимі. Кому це вигідно?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-09-15 02:30:30

7 вересня 2010 року слідчими Генеральної прокуратури із залученням спецпідрозділу «Беркут» було проведено обшук адміністративного приміщення ТзОВ «Скорзонера», яке є власником Туристичного комплексу «Буковель» в с.Поляниця Яремчанської міської ради Івано-Франківської області.

Паралельно обшуки із вилученням документів проходили в Головному управлінні Держкомзему в Івано-Франківській області, нотаріальних конторах із залученням спецпідрозділів «Сокіл» та «Беркут».

Що ж цікавило представників прокуратури - вилучення документів про купівлю-продаж земельних ділянок на території Поляницької сільської ради. Основна мотивація – занижена вартість придбаних ТзОВ «Скорзонера» земельних ділянок (хоч усі земельні ділянки викуплено на аукціоні згідно чинного законодавства та й до розрахунків аукціонної вартості землі ТзОВ «Скорзонера» не має відношення).

Не зважаючи на останні події, керівництвом ТК «Буковель» прийнято рішення продовжувати діяльність з надання послуг активного відпочинку, завершити будівництво розпочатих об’єктів, тим самим підготуватись до відкриття десятого ювілейного сезону.

Однак, такі силові акції правоохоронців змушують інвесторів переглянути стратегічні плани розвитку найпотужнішого українського гірськолижного курорту та ставлять під загрозу можливість проведення на теренах України зимових Олімпійських ігор 2022 про що попередньо заявив Президент України В.Янукович.

Інвестування у розбудову комплексу протягом 10 років склало 2 мільярди гривень, а в 2010-2011 роках планувалось вкласти 1 мільярд 200 мільйонів.

Інвестори планували, до останніх подій, побудувати нові готельні комплекси економ- класу на 1 тисяча номерів, гірськолижні траси протяжністю 120 км, та інші об’єкти.

За таких умов Івано-Франківська область втрачає потужного інвестора, додаткові робочі місця, нові значні надходження в бюжет, а депутати с.Бистриця Надвірнянського району Івано-Франківської області та с.Чорна Тиса Рахівського району Закарпатської області можливість реалізувати прийняте сесіями сільських рад рішення про залучення ТзОВ «Скорзонера» до побудови на території названих сіл аналогічного туристичного комплексу.

Хочемо наголосити, що за таких ситуацій, коли застосовуються спецпідрозділи для перевірки стану господарської діяльності будь-якої з фірм, створюється негативний імідж України в очах інвесторів та підривається економічна стабільність в державі.

Джерело: Прес-служба ТК «Буковель»