друкувати


Правоохоронці обшукують приватні будинки працівників ГК "Буковель"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-09-13 07:30:16

Представники правоохоронних органів обшукують приватні будинки працівників гірськолижного курорту "Буковель" та місцевих землевпорядників, заявив директор комплексу Олександр Шевченко.

За даними Шевченка, інформація про накладення арешту на земельні ділянки ГК "Буковель", не відповідає дійсності. Але обшуки правоохоронці мотивують тим, що земельні ділянки села Паляниця, де розташовано курорт, свого часу були відведені не в правильному порядку.

"Ми сподіваємось, що президент України зважить на свої декларації про підготовку до зимових олімпійських ігор в Україні та про підтримку інвесторів в державі і наша проблема буде розв'язана. Я переконаний, що нинішні події – це помилка і рухи тих, хто не розуміє значення ГК "Буковель" для людей та держави", - прокоментував ситуацію Шевченко.

Він розповів, що фірма "Скорзонера", яка є власником "Буковелю", купила понад 100 га землі на аукціоні.

"Сьогодні в ГК "Буковель" 1 гірськолижна траса – це 10-20 га землі. Загалом, у селі Паляниця близько 250 га землі займають гірськолижні траси, які не мають відношення до будівництва", - зазначив Олександр Шевченко.

Він додав, що ТзОВ "Скорзонера" сьогодні є найбільшим інвестором в Україні, який працює в туристичній галузі.

"10 років тому в селі Паляниця більшість людей працювали за кордоном, а село було одним із найбідніших в регіоні. Коли прийшов інвестор, люди отримали роботу, земля стала дорожчати. Нині, біля Паляниці є села, де земля порожня і нам її готові подарувати, щоб ми лише туди зайшли. Тому цю проблему треба розглядати не лише у комерційній складовій, але й у соціальній", - зауважив Шевченко.

Нагадаємо, 8 вересня в обласному управлінні земельних ресурсів працівники УБОЗу та Генпркуратури провели 12-годинний обшук, вилучили печатку управління та системні блоки комп'ютерів. Також, за неофіційною інформацією, був затриманий керівник цього управління Юрій Добровольський.

Джерело: ТСН.ua