друкувати


Випускників інтернатів на Івано-Франківщині готують до самостійного життя

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-09-13 09:45:24

Мережею центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Івано-Франківської області у вересні поточного року відновлено роботу в інтернатних закладах щодо підготовки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування – учнів старших та випускних класів, до самостійного життя.

Навчання дітей зазначеної категорії здійснюється за «Програмою ЦСССДМ із соціальної адаптації дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з числа учнів старших та випускних класів інтернатних закладів, шкіл соціальної реабілітації та осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», затвердженою наказом Держсоцслужби від 04.06.2010 № 31.

Для ефективного здійснення соціальної роботи в інтернатних закладах спільним наказом головного управління у справах молоді та спорту, управління освіти і науки облдержадміністрації від 04.02.2008 № 9/52 затверджено відповідний Порядок взаємодії.

Окрім того, укладено угоди про співпрацю і затверджено плани роботи центрів на 2010 рік у 16 інтернатних закладах.

Підготовка учнів шкіл-інтернатів до самостійного життя розпочалася із модуля «Успішне спілкування», зокрема, на навчаннях розглянуто, що таке спілкування та правила успішного спілкування.

В Івано-Франківській області 61 учень випускних класів 2009-2010 навчального року був охоплений Програмою із соціальної адаптації, що становить 97% від їх загальної кількості.

Джерело: Головне управління правової роботи та внутрішньої політики ОДА