друкувати


Президія політичної ради партії "Наша Україна" подала у відставку

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-09-11 08:30:30

Президія політичної ради партії "Наша Україна" подала у відставку. Рішення президії піти у відставку є моральною і відповідною оцінкою їх роботи, в тому числі під час президентських виборів, вважає лідер партії "Наша Україна" Віктор Ющенко.

Таке рішення було ухвалено одноголосно на засіданні політради партії 11 вересня.

"Вибори закінчились так, як вони закінчились, але партія живе не від виборів до виборів", – наголосив він.

Всі члени президії політради одноголосно підтримали рішення піти у відставку і "цим самим дали сигнал – моральний, етичний – членам партії та суспільству".

"Відверто хочу сказати: ці люди, це не ті люди, які зробили найбільше помилок в партії. Вони, можливо, якраз є найбільш свідомими, й хотіли цим прикладом сказати: ви знаєте, я не хочу на шальках терезів уточнювати, яка моя персональна відповідальність за результат на президентських виборах, я не хочу цього...", - сказав Ющенко.

Він зауважив, що всі члени президії розуміли, що, можливо, ідеї, які вони пропонували суспільству, не будуть поки що затребувані повною мірою, але вони не відступали від них, оскільки були впевнені в їх правильності.

Виступаючи на засіданні політради, Ющенко закликав однопартійців визначити пріоритети подальшої діяльності партії.

"Але паралельно хочу сказати, щоб ми на цьому тлі не поспішали формувати політику самопобиття, щоб ми не поспішали кидати каміння один в одного" , – наголосив він. За його словами, "наша єдність, наше взаємне порозуміння - найбільший наш багаж".

Ющенко переконаний, що ідеї демократії, національного відродження, європейської інтеграції тощо, з якими партія йшла до суспільства, з кожним роком будуть дедалі позитивніше сприйматися українцями.

Нагадаємо, до президії НУ входили: Віра Ульянченко, Станіслав Аржевітін, Ольга Бабій, Іван Близнюк, Іван Васюник, Володимир В'язівський, Віктор Гноєвий, Лілія Григорович, Юрій Єхануров, Юрій Забела, Володимир Карпук, Валентина Королькова, Валентин Мельник, Петро Олійник, Микола Оніщук, Юрій Павленко, Володимир Сапсай, Олександр Черевко, Володимир Шандра, Зіновій Шкутяк, Ярослав Ющенко.

Джерело: ТСН.ua