друкувати


Військові прокурори відвойовують землю Міністерства оборони

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-09-11 10:00:07

Діяльність компанії «Маодот-І» стала об’єктом уваги Військової прокуратури Івано-Франківського гарнізону. Про це 9 вересня, під час круглого столу з питань профілактики злочинності серед військовослужбовців та працівників Збройних сил, розповів військовий прокурор полковник юстиції Михайло Олейняш.

З його слів, в даний час правоохоронці перевіряють законність передачі компанії близько 18 гектарів землі в районі вулиці Національної Гвардії, що належала Міністерству оборони, під побудову житлового комплексу.

«Керівництво компанії, звісно, надало кілька квартир військовослужбовцям, – розповідає пан Олейняш, – проте вартість земельної ділянки в центрі міста є незрівнянною з вартістю переданої землі».

Зареєстрована в 2006 році ТзОВ «Маодот-І» утворилась в результаті об’єднання капіталу компанії «Маодот» (м.Київ) та п’ятьох фізичних осіб – мешканців Івано-Франківська і столиці. В 2008 році на переданій їй земельній ділянці колишнього військового містечка №13, в районі вулиць Коновальця – Національної Гвардії компанія розпочала будівництво грандіозного житлового комплексу на 3 тисячі квартир загальною площею 160 тисяч квадратних метрів, розрахованого на 18 тисяч жителів, зі своєю школою на 900 учнів, двома дитсадками, кінотеатром, церквою, підземним паркингом, спортивними та дитячими майданчиками. Проект, завершення якого заплановане на 2012 рік, розрахований на 1,15 мільярдів гривень інвестицій.

Автор: Сергій БІЛИЙ