друкувати


«Україна має талант-2»: Круті подружки «Міні-Братц»

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-09-10 12:45:48

Із захопленням глядачі сприймали виступи найменших учасниць Всеукраїнського проекту «Україна має талант-2» - тріо «Міні-Братц». Чисті, дзвінкі голоси та дитяча безпосередність допомогли маленьким співачкам дійти до півфіналу телешоу та згодом виступити у проекті «Другий шанс». Усі троє «Міні-Братц» живуть в Івано-Франківську. Дівчата підготували для своїх шанувальників цікаві сюрпризи, про які розповіли «Галицькому кореспонденту».

Як правило, участь маленьких дітей у різноманітних шоу - це передовсім заслуга і наполегливість їхніх батьків, які хочуть бачити свою дитину зіркою. Із «Міні-Братц» цілком інакша історія. 8-річна Аліна Качур, 7-річна Єва Новицька та 5-річна Евеліна Бабінська є найкращими подругами. Вони відвідують вокальну студію педагога Ірини Батюк, на заняттях якої познайомились уперше. Дівчатка співають і виступають кожна окремо, але віднедавна стали відомими як тріо.

Рік тому Аліна вирішила створити свою групу: «Я дуже любила слухати «Ранеток» і захотіла також мати свою групу. Спочатку придумала «Братц», але потім подивилася фільм «Братц» і не хотіла таку саму назву брати, тому зробила «Міні-Братц». Не було ніякого кастингу. Аліна переказала свою ідею подрузі Єві, а згодом на заняття вокалу прийшла нова учениця Евеліна. Дівчинці тоді було усього чотири роки, але вона погодилась приєднатися до гурту. «Ми її відразу взяли, а потім вже побачили, що зробили правильний вибір», - розповідає Аліна. Братц - це ляльки. Участь в групі ще більше зближує дівчат. Вони постійно зідзвонюються, ходять одна до одної в гості, бавляться, малюють, співають. Влітку втрьох їздили відпочивати на море і виступали на концерті у Севастополі.

Костюми, пісня «Круті подружки Братц» та танцювальні рухи, з якими дівчатка вперше вийшли на сцену «Україна має талант», придумала мама Аліни Оксана Качур. Дівчата та їх мами збиралися по черзі в кожного вдома, обговорювали пісню, разом придумували танець. Порадити і підказати було кому, адже дівчата з музичних родин, де всі співають та займаються музикою. «Ми не допомагали донечкам створювати групу. Вони зробили це самі. А взяти участь у шоу запропонувала Ірина Батюк. Ми побачили, що у дітей гарно виходить, що в Україні ще немає такого гурту, де б три маленькі дівчинки співали, і вирішили підтримати». Інна Бабінська, мама Евеліни, каже, що спочатку взагалі дуже несерйозно поставилася до створення гурту. Думала, що це для дівчат просто гра.

«Ми трохи боялися публіки, боялися, як нас сприймуть. Але все вийшло дуже добре і весело», - пригадує Єва. Страху сцени у дівчат не було зовсім, бо вони виступають кожна з чотирьох років. Щоправда, наймолодша Евеліна, опинившись на великій сцені телешоу, ніяк не могла повірити, що це те ж саме місце, яке вона бачила по телевізору. Побачивши на моніторах членів журі Ігоря Кондратюка, Влада Яму та Славу Фролову, дівчинка перепитала: «Мамо, це точно вони?»

«А я коли побачила, що такі великі зірки сидять в журі, так злякалась, ледве в обморок не впала», - сміючись, додає Аліна. Її щирі і по-дитячому безапеляційні репліки розсмішили і глядачів, і журі. Після першого виступу тріо на відбірковому кастингу Ігор Кондратюк сказав дівчатам, що вони замалі, і порадив спробувати свої сили через рік. У дітей ледь не виступили сльози на очах. Ситуацію врятували Яма та Фролова, які сказали «так».

Аліна прославилася на проекті ще й тим, що у прямому ефірі пригрозила Кондратюку кулаком. «Він нам сказав «ні», а я йому кулак показала. Всьо, ми в ращьотє», - пояснює Аліна. «Ой, цей кулак був для нас несподіванкою, - пригадує мама Аліни. - Коли в дітей брали інтерв'ю для ролика, їх забрали окремо від нас і ми не чули, що вони говорять. Потім вони вийшли на сцену співати, і на екрані пустили цей ролик, всі розсміялися. Але Аліна, коли це говорила, не знала, що Кондратюк буде в залі. На всіх виступах «Другого шансу» його не було. А тут він сидить перед Аліною, а ззаду на екрані йде ролик, де вона показує йому кулак. Їй було дуже незручно». Аліна зізнається, що трохи злякалась.

Попри велику прихильність глядачів, отримати перемогу у телепроекті дівчатам, очевидно, завадив юний вік. Після завершення проекту кожна з них продовжує займатися співом, а також вони залюбки виступають тріо. Нещодавно «Міні-Братц» отримало перемогу на конкурсі «Таланти землі Галицької». У репертуарі групи вже три пісні і планується запис кліпу на пісню «Перший раз», з якою дівчата виступали на «Другому шансі». Незабаром кліп можна буде побачити в ефірі телебачення «3-студія» у хіт-параді «До стелі». Батьки дівчат дякують за фінансову підтримку телепроекту «Дай старт молодим», підприємцю Олександру Долішньому та Віктору Анушкевичусу.

Талановитих подружок «Міні-Братц» восени чекає турне по Європі, організоване управлінням освіти та науки, та, можливо, початок професійної кар'єри. Групою зацікавився відомий продюсер, ім'я якого мами маленьких співачок поки що тримають у таємниці. Незабаром глядачі зможуть побачити виступ «Міні-Братц» та почути їх третю пісню на звітному концерті викладача вокалу Ірини Батюк, який відбудеться у драмтеатрі 4 жовтня.

Автор: Наталка ГОЛОМІДОВА
Джерело: Галицький Кореспондент