друкувати


На Прикарпатті майже 2 тисячі молодих сімей очікують на власне житло

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-09-07 05:45:46

7 вересня на 40-ій сесії Івано-Франківської обласної ради депутати схвалили програму розвитку молодіжного житлового будівництва на 2010-2012 роки.

Для її реалізації необхідно близько 50 млн грн: 3 млн 360 тис грн – обласного бюджету, понад 37 млн грн – з державного, решта залучать з недержавних фінансових установ.

Як повідомляє власкор ZAXID.NET , за словами начальника головного управління регіонального розвитку та будівництва облдержадміністрації Петра Гречанюка, на Прикарпатті майже 2 тисячі молодих сімей очікують на власне житло. Його фінансування буде здійснюватись за двома напрямками – з державних бюджетів та з кредитних коштів. Для молодих сімей без дітей банківські установи надаватимуть кредити під 3%, молоді сім’ї з однією дитиною можуть сподіватися на отримання безвідсоткових кредитів. Якщо молода сім’я виховує двоє дітей, держава компенсуватиме їм 25% залишку кредиту, якщо на вихованні троє і більше дітей, компенсація становитиме 50% залишку кредиту державним коштом.

Автори програми в процесі її реалізації сподіваються на пожвавлення ринку нерухомості та праці в населених пунктах області.

Відповідно до прогнозованих показників програми, у 2010 році 1кв м молодіжного житла коштуватиме 4 тис грн. До кінця року молодим сім’ям Прикарпаття запропонують 130 кв м житла.