друкувати


Зберегти найцінніше — це завдання музеям не під силу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-09-07 01:00:10

Зберегти і донести до людей найцінніше — це завдання музеям не під силу. За звичним браком бюджетних коштів державні музеї опановують фандрейзінг — це пошук додаткових джерел фінансування.

Музейники з 20 міст України впродовж найближчих 5-ти днів навчатимуться цьому на відповідному семінарі. У такій справі, переконані столичні фахівці, особливо корисним є досвід аналогічних закордонних закладів культури. Ініціатором проведення таких навчань саме тут, на Прикарпатті, став Обласний Художній музей.

Попри руйнацію основного виставкового приміщення, наразі він — один з кращих в країні. Запорука успіху — креативний підхід до музейної діяльності. Аби пожвавити відвідуваність, місцеві музейники активно впроваджують освітні інтерактивні програми. Серед найпопулярніших — майстер-класи з писанкарства, розпису тканини та ялинкових іграшок. Кожен з учасників семінару презентував свою рекламну продукцію. Попереду — візити у філії прикарпатських музеїв в Яремчі, Коломиї та Рогатині. Результатом, сподіваються діячі культури, стане спільна резолюція до профільного міністерства.

Джерело: Радіо «Західний полюс»