друкувати


На сесії облради схвалено Угоду щодо регіонального розвитку Івано-Франківської області

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-09-06 05:30:15

Сьогодні, 6 вересня, на 40-ій сесії обласної ради схвалено Угоду щодо регіонального розвитку Івано-Франківської області між Кабінетом Міністрів України та Івано-Франківською обласною радою.

Дана угода розрахована на 2011-2015 роки і спрямована на фінансування спільних заходів розвитку області у сумі, що перевищує 1 мільярд гривень.

«Питання, які склали предмет угоди, - наголосив на сесії обласної ради заступник голови облдержадміністрації Ігор Зварич, - є принципово важливими для області, вони роками не вирішувалися. Сьогодні уряд разом з депутатами обласної ради бере на себе зобов'язання їх вирішити».

Документомпередбачено системне вирішення проблемних питань, пов'язаних з екологією краю. Зокрема, планується на екологічно безпечній основі відновити виробництво ВАТ «Оріана», активізувати пошуково-розвідувальне буріння для уникнення надзвичайної ситуації на території Коломийської газоносної площі, не допустити забруднення поверхневих вод р. Лімниця.

В Угоді враховано важливість розбудови і модернізації транспортної та соціальної інфраструктури Прикарпаття. Передбачається завершення робіт з будівництва та капітального ремонту автомобільних доріг в обхід міст Болехова, Рогатина і селища Заболотів Снятинського району. У планах – реконструкція Міжнародного аеропорту «Івано-Франківськ», технічний стан якого, як зазначається, не відповідає сучасним вимогам. Також прописано в Угоді забезпечення благоустрою 70 міст і селищ області у гірській місцевості, де проживає 120 тис. краян, збереження існуючої мережі сільських доріг, поліпшення транспортної доступності гірських територій тощо. Звертається увага і на заходи з підвищення транзитного потенціалу регіону, визначення і підготовку земельних ділянок під будівництво в області доступного житла.

Схвалений обласними депутатами документ містить пункт про створення у с. Черче Рогатинського району міжрегіонального навчально-реабілітаційного центру для лікування та оздоровлення дітей з порушеннями опорно-рухового апарату і посттравматичними синдромами.

В цілому пріоритетними напрямами узгодженої діяльності сторін є реконструкція промислового комплексу для підвищення екологічної безпеки регіону. Розбудова і модернізація транспортної та соціальної інфраструктури та упередження надзвичайних екологічних ситуацій.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА