друкувати


Повсякденне життя чорнобильців Коломийщини

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-09-04 10:05:18

Коломийська громадська організація інвалідів “Союз Чорнобиль України” та комітет “Діти Чорнобиля” проводить свою громадську доброчинну роботу з хворими чорнобильцями, дітьми та вдовами чорнобильців Коломийщини.

На жаль, цього року відсутнє фінансування, діти так і не змогли поїхати на лікування та оздоровлення на Кубу, в Італію, Англію.

Так само провалене оздоровлення дорослих та дітей. Немає фінансування на лікарські препарати, взагалі заблоковано виконання і рішення судів по пенсіях та соціальних виплатах. Пенсії виплачуються згідно бюджету, замість 6 тис. - 1 тис., що не дає змоги пролікуватися, від чого страждають сім'ї.

Разом з тим 2 жовтня 2010 р. члени організації КГОІ планують здійснити Прощу до Зарваниці, в якій приймуть участь 60 дорослих чорнобильців разом з сім'ями. П'ятеро дітей чорнобильців з малозабезпечених сімей відпочили в дитячому таборі “Канікули з Богом” в селі Дора, який проводив “Карітас” Коломийської єпархії УГКЦ.

Крім того проводиться госпіталізація та лікування в Київському науковому центрі радіаційної медицини (НЦРМ) та Пущі Водиці, дитячому диспансері радіаційного захисту (ДДРЗ).

19 серпня, на Спаса та День міста, двоє ліквідаторів Коломийщини Петро Коризма та Василь Диблюк були нагороджені Всеукраїнською громадською організацією “Союз Чорнобиль України” медаллю “ліквідатор”.

Просимо небайдужих людей, котрі дійсно хочуть допомогти звертатися: 0976433535.

Автор: Віктор ПОЗНІК, голова правління КГОІ “СЧУ”