друкувати


Іванофранківець Дмитро Неволін — кращий стрітболіст України

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-09-03 12:00:17

Граючий тренер команди БК «Франківськ» Дмитро Неволін визнаний найкориснішим гравцем (MVP, most valuable player) за підсумками першого офіційного чемпіонату України зі стрітболу-2010 серед чоловічих команд, на якому протягом трьох місяців кращі команди України  боролися за почесне чемпіонське звання. Окрім того, Дмитро є єдиним представником Івано-Франківська, який входить до складу збірної України з стрітболу.

На прес-конференції в Івано-Франківську Дмитро Неволін поспілкувався з журналістами.

БК «Франківськ» впевнено потрапив до фіналу першої офіційної української стрітбольної першості. У складі команди грали Дмитро Неволін, Олександр Булах, Сергій Дадикін та Павло Павлюченко. Саме у такому складі іванофранківці в підсумку посіли високе друге місце. До речі, друга команда з Івано-Франківська, яка отримала право участі в турнірі, а саме команда Галицької Академії, не змогла виступити в своєму повному складі, через що зайняли в чемпіонаті останнє місце.

В інтернет-чаті конференції прозвучало питання про те, чому Дмитро не пішов у професійний баскетбол, а залишився у стрітболі. Спортсмен відповів, що після закінчення фізкультурного коледжу (навчався в Андрія Дроздова) йому довелося вибирати — або йти у професійний спорт і віддатися йому на всі 100 відсотків, або продовжувати навчання і заробляти на життя. Тому Дмитро вибрав друге; за його словами, зараз він може поєднувати роботу і улюблене заняття — стрітбол, і наразі його влаштовує такий спосіб життя.

Дмитро також став кращим спортсменом місяця за версією спортивного інтернет-порталу Прикарпаття sport.if.ua. Диплом із цією номінацією вручив спортсмену головний редактор порталу Тарас Кобець.

Джерело: Газета «Репортер»