друкувати


М.Вишиванюк: На наступну Покрову буде школа у Княжолуках

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-09-02 04:00:19

Цьогорічне Перше вересня, День Знань, мешканці Княжолук Долинського району назвали «історичним знаковим святом усього села», якого вони чекали понад 25 років.

Після урочистої лінійки з нагоди першого шкільного дзвоника, що відбулася тут по-особливому тепло і врочисто, на подвір’ї старенької школи, голова обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк, голова обласної ради Ігор Олійник та керівники Долинського району - голова районної державної адміністрації Петро Шкутяк, голова районної ради Василь Романюк заклали наріжний камінь під будівництво нового приміщення загальносвітньої школи І-ІІІст. у селі Княжолуки.

«На наступну Покрову буде школа у Княжолуках, - запевнив громаду села, місцевих учнів Михайло Вишиванюк. - Якщо до будівництва долучиться громада, методом народної будови – реально здати школу через рік», переконаний голова ОДА.

«Ми приїхали до вас разом з головою обласної ради Ігорем Олійником з почесною місією, аби заявити, що лише об’єднавши зусилля двох гілок влади – представницької і виконавчої, за найактивнішої участі громади села наступного року, на Покрову, ми приїдемо до вас на відкриття нової школи,- наголосив Михайло Вишиванюк.

А голова обласної ради Ігор Олійник, будівельник за фахом, додав: «Якщо громада постарається, символічну стрічку на новій школі можна буде перерізати і наступного першого вересня».

Княжолуцьку загальноосвітню школу 1-3 ст. будуватиме фірма «Агробуд», яка, як зазначали, «виграла тендер»; «перша черга» шкільного приміщення розрахована на 340 учнів.

В урочистостях також взяв участь заступник голови облради, уродженець Долинщини Остап Дзеса.

Довідка. За словами сільського голови Ігоря Беляка, у с.Княжолуки - понад 3350 мешканців. Попередня кошторисна вартість майбутньої школи-24 млн грн.

У старому примішенні місцевої ЗОШ 1-3 ст. навчається 450 дітей, 36 з яких- першокласники; є тут два класи одинадцятикласників. У 2009 році у Княжолуках народилося 70 дітей, однак у цьому великому бойківському селі дитячого садочка немає.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА