друкувати


Помірне щоденне споживання кави сприяє збереженню еластичності кровоносних судин

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-09-01 07:00:55

Помірне щоденне споживання кави сприяє збереженню еластичності кровоносних судин у літньому віці. Такого виcновку дійшли грецькі науковці, дослідивши раціон людей у віці понад 65 років, які мешкають на невеликому острові Ікарія в Егейському морі. Вік третини місцевого населення перевищує 90 років.

Згідно з даними, представленими групою дослідників на конгресі Європейського товариства кардіології у Стокгольмі, один-два кухлики кави на день зберігають еластичність кровоносних судин навіть у людей з високим кров'яним тиском.

Водночас, за їхніми спостереженнями, немає свідчень того, що збільшення споживання кави до трьох-п'яти чашок на день сприяє поліпшенню стану судин та їх розширенню. Більш того, як вважають дослідники, підвищений вміст кофеїну може понизити ефект, що надається обмеженою присутністю в організмі цього стимулятора.

За словами виконавчого директора Асоціації кави Великої Британії Евана Поля, результати досліджень грецьких вчених лише підтверджують висновки їхніх колег з інших країн світу. Згідно з цими висновками, помірне споживання тонізуючого напою безпечне і може дати певну користь.

Джерело: Освітній портал