друкувати


МОН доручено створити у ВНЗ підрозділи сприяння працевлаштуванню випускників

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-09-01 02:35:11

Кабінет Міністрів України доручив Міністерству освіти і науки до 1 січня 2011 року створити у ВНЗ підрозділи сприяння працевлаштуванню їх студентів і випускників. Про це йдеться у розпорядженні уряду №1726 від 27 серпня поточного року.

Також уряд доручив міністерству освіти розробити методичні рекомендації з введення у ВНЗ навчального курсу з питань формування у студентів практичних навиків працевлаштування в умовах ринкової економіки; крім того, спільно з Міністерством праці і соціальної політики і Державним комітетом статистики забезпечити удосконалення системи обліку працевлаштованих випускників ВНЗ.

До того ж, профільному Міністерству доручено розробити і затвердити типове положення про підрозділи сприяння працевлаштуванню випускників.

Згідно розпорядженню, основними завданнями таких підрозділів повинні стати: проведення постійного аналізу попиту і пропозиції на ринку праці фахівців, підготовку яких здійснює навчальний заклад; налагодження співпраці з державною службою зайнятості, підприємствами, установами, які можуть бути потенційними працедавцями для випускників і студентів; інформування випускників і студентів ВНЗ про вакантні місця.

Нагадаємо, в квітні Міносвіти рекомендувало ВНЗ державної форми власності створити відділення з працевлаштування випускників.

Джерело: Освітній портал