друкувати


Завершується цільова операція «Зброя-вибухівка»

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-09-01 01:45:15

Органи внутрішніх справ Івано-Франківщини послідовні у тому, щоб мінімізувати можливі ризики і небезпеку від вогнепальної зброї, яка ще перебуває в незаконному обігу.

Цими днями завершується цільова операція «Зброя-вибухівка», в ході якої працівники міліції здійснювали комплекс оперативно-розшукових заходів, спрямованих на виявлення і вилучення з нелегального обігу незареєстрованої зброї, набоїв та вибухівки. Здійснення цієї роботи не тільки позитивно впливає на стан криміногенної ситуації, але й дає можливість попередити ймовірні нещасні випадки, пов’язані з необережним поводженням зі зброєю. Завдяки проведенню оперативних заходів з вилучення незаконної зброї кількість злочинів з її використанням у цьому році скоротилася на чверть.

Наголошуємо на тому, що за незаконне зберігання вогнестрільної зброї, боєприпасів та вибухівки передбачена кримінальна відповідальність. Водночас у правоохоронних органів не буде жодних претензій до громадян, які добровільно позбудуться незареєстрованих небезпечних предметів. Скористатися своєрідними «привілеями» власники незареєстрованої зброї можуть вже з 1 вересня. Протягом місяця триватиме місячник добровільної здачі зброї, набоїв, вибухових матеріалів та спеціальних засобів.

Громадяни, які добровільно звернуться до міліції з метою здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, що зберігається ними незаконно, звільняються від кримінальної відповідальності.

Більше того, якщо громадянин у вказаний термін добровільно здав до ОВС мисливську вогнепальну, холодну, газову зброю, то в подальшому він має можливість після оформлення відповідних документів зареєструвати цю зброю в особисту власність і використовувати її на законних підставах. Просимо врахувати, що пристрої вітчизняного виробництва для відстрілу патронів споряджених гумовими кулями несмертельної дії реєструються у випадках і в порядку, передбаченому чинним законодавством України.

З метою детальних роз'яснень звертайтеся до працівників дозвільної системи або дільничних інспекторів міліції.

Джерело: СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області