друкувати


Ю.Бойко: Ціна на газ для населення в Україні зрівнялася з аналогічною в РФ

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-09-01 09:43:10

Ціна на газ для населення в Україні зрівнялася з аналогічною російською і підвищуватися більше не буде, заявив міністр палива і енергетики Юрій Бойко ввечері 31 серпня.

"Ми сьогодні маємо ціну на газ для населення рівну нашим російським сусідам. Якщо взяти Белгородську область і нашу Харківську, у нас рівна ціна", - повідомив він.

За словами міністра, влада "не збирається ще суттєво підвищувати ціни для населення".

"Тому що ми виконали умови МВФ. Сьогодні фактично вирівнялась ціна росіян і нас. При тому що Росія видобуває 600 мільярдів кубометрів газу, а ми 20", - сказав Бойко.

"Ціна на рівні росіян. Ми далі збільшувати не будемо", - підкреслив він.

Нещодавно глава "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що об'єднання "Газпрому" і "Нафтогазу" дозволить Україні отримувати газ за російськими цінами.

"Тому що постачання газу для населення України могло б у цьому випадку здійснюватися, на наш погляд, за цінами, за якими здійснюється постачання газу для населення Росії", - уточнив він.

Нагадаємо, з 1 січня 2010 року Україна та Росія підписали "газовий мир" перейшли до європейських стандартів формування ціни на газ транзитного тарифу. Але після підписання "харківської угоди" між президентами України та Росії Віктором Януковичем та Дмитром Мєдвєдєвим Україна отримала знижку на російський газ в розмірі 30%, але не більше 100 доларів за 1 тис. куб. м газу.

Джерело: ТСН.ua