друкувати


Назар Павлів змагався на турнірі "Найсильніша людина України-2010"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-08-31 01:05:00

Вихідними у столичному Гідропарку на "Olmeca Plage" відбувся турнір "Найсильніша людина України-2010". Для участі у найпрестижнішому змаганні національного рівня Професіональна Ліга стронгменів України відібрала 12 атлетів, однак виступити змогли десятеро. Досвідченим й титулованим ветеранам Олександру Пеканову з Чернігова та Віктору Юрченку з Черкас завадили травми.

Натомість до складу учасників потрапив франківчанин Назар Павлів, який цього змагального сезону став фіналістом турніру "Народний богатир". Головним рефері турніру виступив не хто інший, як семиразовий володар титулу "Найсильніша людина України" Василь Вірастюк. Іншими двома арбітрами виступали не менш відомі стронгмени Кирилом Чуприніним та Олексієм Соловйовим.

Сам турнір "Найсильніша людина України" подарував захоплюючу чоловічу боротьбу, справжні богатирські емоції й яскраву перемогу. Учасники змагалися у шести вправах – естафета (перевернути 3 рази колесо вагою 380 кг і перенести 6 діжок вагою 32 кг кожна - на дистанцію 8 метрів), "Крусифікс" (утримання ваги на випростаних руках), "Лог-ліфт" (підйом колоди вагою 130 кілограмів на максимальну кількість разів) і "Аксель-тяга" (підйом штанги вагою 270 кг на максимальну кількість разів).

Після четвертої вправи було проведено "відсів" учасників. У змаганні залишилося восьмеро найкращих, які змагалися у "Дамблі" (підйом 90-кілограмової гантелі на максимальну кількість разів) та "Катамарані" (перетягування човна типу "катамаран" за канат по піску на дистанцію 15 метрів).

У підсумку Олександр Лашин з Маріуполя вдруге у кар‘єрі виборов титул найсильнішої людини України. Киянин Сергій Конюшок, котрий витримував очну дуель упродовж всього турніру, став віце-чемпіоном. Третім змагання завершив Віталій Міхеєв з Київської області. Щодо івано-франківця Назара Павліва, то він, незважаючи на десяте підсумкове місце, здобув безліч безцінного досвіду на змагання такого високого рівня.

ТУРНІР "НАЙСИЛЬНІША ЛЮДИНА УКРАЇНИ"

ПІДСУМКОВИЙ РЕЙТИНГ

1. Олександр ЛАШИН – НАЙСИЛЬНІША ЛЮДИНА УКРАЇНИ
2. Сергій КОНЮШОК
3. Віталій МІХЕЄВ
4. Павло КОСТЕНЮК
5. Борис КУРБАТСЬКИЙ
6. Дмитро ТИШЕЦЬКИЙ
7. Артем БІЛЯЗЕ
8. Євген СТАХУРСЬКИЙ
9. Олексій КОПИШИНСЬКИЙ
10. Назар ПАВЛІВ

Джерело: sport.if.ua