друкувати


2781 неоформленого працівника виявили з початку року на Прикарпатті податківці

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-08-31 03:00:15

За результатами проведеної роботи щодо легалізації заробітної плати та дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці з початку року податківцями області виявлено 2781 неоформленого відповідним чином найманого працівника.

Як наслідок, до бюджету з початку року додатково надійшло 233,9 тис. грн податку з доходів фізичних осіб. Зокрема, в серпні було виявлено 252 таких «нелегали». До бюджету додатково залучено 21 тис. грн податку.

Крім цього, з початку року виявлено 2300 осіб, які здійснювали діяльність без державної реєстрації. З них 1325 осіб зареєструвались як суб’єкти підприємницької діяльності та сплатили до бюджету 182 тис. грн. податків. Решта громадян легалізували свою діяльність, уклавши трудові угоди згідно з діючим законодавством.

Також податківцями Прикарпаття спільно з правоохоронними і іншими контролюючими органами проводяться перевірки підприємств, які тінізують оплату праці, виплачують її в нижче законодавчо встановлених розмірах, не використовують наявні грошові кошти на погашення боргів по оплаті праці.

За наслідками проведених в цьому році 185 документальних перевірках до бюджету донараховано більше 15,2 млн грн податку з доходів фізичних осіб. Серед порушень встановлено ведення подвійної бухгалтерії, приховування заробітної плати від оподаткування, виплата її за рахунок „тіньових” коштів, надання різного роду матеріальних та соціальних благ без належного оподаткування.

За матеріалами перевірок 47 справ передано до правоохоронних органів, порушено 11 кримінальних справ.

З метою погашення заборгованості по заробітній платі податковими органами області проведено 214 зустрічей з суб’єктами господарювання. У підсумку зменшено заборгованість по заробітній платі на суму більше 8,7 млн грн.

Джерело: Відділ оподаткування фізичних осіб ДПА в Івано-Франківській області