друкувати


Місцева влада не буде чекати реформи комунальної галузі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-08-31 02:30:24

Місцева влада не буде чекати, поки Кабмін та Верховна Рада розроблять реформу комунальної галузі. В Івано-Франківську зібралися представники Асоціації Міст України, які взялися робити це самостійно.

Очікувати на дії влади, кажуть чиновники на місцях, вже немає часу. Нові Закони у Асоціації мають намір затвердити через свою лоббістську групу у парламенті. Для змін на краще комунальники очікують від держави трьох перших кроків. А саме суттєвого збільшення фінансування галузі, введення новітніх технологій і визначення правил гри на ринку. Мова йде про незапланований ріст цін на енергоносії серед бюджетного року.

Також у містах чекають на розформування житлово-експлуатаційних компаній. Хто має прийти на заміну — знають у Івано-Франківську. Тут замість ЖЕО більше року працює житлова фірма, котра лише замовляє і контролює надання комунальних послуг. Саму роботу виконують приватні підрядники. Узагальнений аналіз стану комунальної галузі, тобто її паспорт Асоціація Міст України представить до розгляду Верховній Раді.

Джерело: Радіо «Західний полюс»