друкувати


112 незареєстрованих найманих працівників виявили податківці Галицького району

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-08-30 05:15:23

Одним з важливих напрямків роботи ДПІ в Галицькому районі - детінізація заробітної плати та відносин у сфері зайнятості населення, зокрема запобігання випадкам виплати заробітної плати в”конвертах”.

З метою виявлення та легалізації незареєстрованих трудових відносин працівниками ДПІ в районі здійснюються рейди: обстеження місць торгівлі, об’єктів будівництва та ремонтних робіт, об’єктів виробничої діяльності.

За результатами проведених перевірок виявлено 112 найманих працівників без оформлення з ними роботодавцями трудових відносин згідно вимог законодавства, з них 56 громадян залучено до державної реєстрації підприємницької діяльності, до бюджету додатково надійшло 17,2 тис. грн податку з доходів фізичних осіб та штрафних санкцій.

В ході проведеної операції „Перевізник” виявлено 12 громадян, які займалися пасажирськими перевезеннями без державної реєстрації, 9 з яких залучено до державної реєстрації. За результатами перевірок на громадян складено та направлено в суд протоколи про адмінправопорушення на суму 4,1 тис. гривень.

Джерело: Державна податкова адміністрація у Івано-Франківській області