друкувати


Т.Боднар: Росія намагається втрутитися в передвиборчий процес на Прикарпатті

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-08-30 04:05:27

"Росія намагається втрутитися в передвиборчий процес на Прикарпатті" - з таких слів розпочав свою прес-конференцію очільник ГО "Поклик Нації" Тарас Боднар.

За його словами, події останніх днів не що інше, як втручання країни-сусіда в внутрішні справи України.

Причиною для таких закидів стали наступні події: спроба волонтерів Федерації Скаутів "Галицька Русь"підняття російського прапора на горі Говерла на місці синьо-жовтого стяга 23 серпня; несанкціонована піша хода піонерів, комсомольців та комуністів із радянською символікою вулицями Івано-Франківська 27 серпня; впорядкування військового некрополя часів Першої світової війни "Помнить. Возродить. Сберечь" в рамках благодійної програми "Впорядкування військових поховань Західної України" за фінансової підтримки депутата Держдуми РФ Анатолія Лісіцина та встановлення на місці захоронення трьох православних хрестів.

Боднар вважає, що вищеперелічені події спрямовані вплинути на прикарпатського виборця та вкотре нагадати про своє існування, зокрема про існування комуністів в Івано-Франківську.

Щодо самої ходи піонерів, комсомольців і комуністів, то нею, за словами Боднара, уже зайнялася прокуратура, адже такий захід не був погоджений з місцевою владою. "Зараз прокуратура розбирається із цією справою. Думаю, що більше таких мітингів відбуватися не буде" - говорить Боднар.

Джерело: Анонс-Контракт