друкувати


Уряд наполягає на проведенні переатестації ВНЗ

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-08-30 11:30:17

Уряд наполягає на проведенні переатестації вищих навчальних закладів. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Микола Азаров, розпочинаючи спеціальне розширене засідання Уряду.

Микола Азаров зазначив, що порівняно з 90-м роком кількість вищих навчальних закладів в Україні збільшилась в 2,3 рази: загалом в державі 861 вищий навчальний заклад з 2,6 млн студентів. "В результаті такого абсолютно неадекватного зростання ми отримали страшну руйнівну хворобу – розмноження дилетантства", - наголосив Глава Уряду.

Прем’єр-міністр зазначив, що незважаючи на те, що країна не повернулась до рівня ВВП 1990 року, а минулого року отримала економічний спад у 15%, "з’явились цілі армії економістів, менеджерів, маркетологів, юристів, психологів". За словами Миколи Азарова, незрозумілим залишається звідки могла взятись потрібна кількість кваліфікованих викладачів для цих спеціальностей та яких фахівців вони могли підготувати.

"Ця проблема вимагає запровадження більш ефективної системи вимог до якості вищої освіти в Україні. В першу чергу, необхідно провести атестацію вищих навчальних закладів на відповідність сучасним вимогам до вищої освіти і провести оцінку якості здобутих випускниками знань", - підкреслив Глава Уряду та додав, що такі перевірки необхідно проводити як на останніх курсах, так і через три-п’ять і більше років після закінчення ВНЗ.

Микола Азаров також зауважив, що це питання потребує особливої уваги ще й тому, що Президент України поставив чітке завдання: протягом десяти років принаймні три українські університети повинні увійти до світового рейтингу 500 найкращих вищих навчальних закладів. "Це завдання ми з вами повинні виконати", - наголосив Глава Уряду.

Джерело: Освітній портал