друкувати


М.Маркевич: Не бачу майбутнього у збірної України

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-08-24 02:20:08

Мирон Маркевич, який днями залишив посаду головний тренер збірної України з футболу, заявив, що "не бачить взагалі майбутнього у збірної України".

"Ми з тренерським штабом максимально зробили те, що повинні були зробити. Я порозумівся з тренерськими помічниками, тому що те, як грала збірна України раніше, не всіх влаштовувало, і ми хотіли щось змінити. Наскільки це вдалося – не мені судити, але ми побачили рух вперед. Я думаю, якщо мої наступники продовжать це, то, можливо, щось вийде, але якщо їм не будуть заважати. А я не вірю, що заважати їм ніхто не буде", - зазначив Маркевич.

"Він (іноземний тренер) з глузду тут з'їде – будь-який, навіть найбільш титулований. Я знаю, що я говорю. Я вже 27 років тут працюю: той тренер з глузду з'їде і втече швидше, ніж я", - додав Мирон Богданович.

Маркевич пояснив, що причиною його рішення про добровільну відставку стала дискримінація і несправедливі, на його думку, санкції федерації футболу України щодо футбольного клубу "Металіст".

Нагадаємо, "Металіст" позбавили дев'яти очок у зв'язку з договірним матчем.

"Раптово всі стали настільки чесними в Україні, що мені просто сльоза тече. Піймали "Металіст" і зробили з нас невідомо кого. А на мене як на тренера "Металіста", також тінь падає. Тому виходить, що в мене морального права немає тренувати збірну України", - прокоментував Маркевич.

Він зауважив, що намагається бути порядною людиною, "правда не завжди це виходило". Те, що твориться зараз навколо "Металіста", - це просто фарс по указці окремих людей, і я не хочу в ньому брати участь", - наголосив Маркевич.

Джерело: ТСН.ua