друкувати


Школи у Нижньому Вербіжі і Спасі на Коломийщині – зразкові

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-08-24 11:30:29

На базі Коломийської районної державної адміністрації 21 серпня 2010 року відбувся обласний семінар голів районних державних адміністрацій з питання підготовки шкіл області до початку нового навчального року.

Під головуванням голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайла Вишиванюка представники влади з інших районів відвідали загальноосвітні школи в селах Нижній Вербіж та Спас. Нижньовербізька школа є нова і зразкова. У навчальному закладі функціонує 15 навчальних кабінетів, комбінована майстерня (токарний, свердлильний та деревообробний верстати), актова та гімнастична зали, бібліотека, є світлиця і їдальня на 80 посадкових місць. Навчання учнів 10-11 класів здійснюється за природничим напрямом. Учні школи неодноразово ставали призерами обласних олімпіад з біології, географії, німецької мови, інформатики. У школі реалізуються такі програми "Рівний – рівному", "Здоров’я матері і дитини", проект "Міжнародне співробітництво. Функціонує також дошкільний заклад "Веселка", в якому працюють майже 16 працівників (6 вихователів). Навчально-виховна робота здійснюється за програмою "Я у світі".

У загальноосвітній школі с.Спас навчається 217 учнів. Середня наповнюваність класів – 18 учнів. У школі функціонують спортивний майданчик, каплиця, світлиця, кімната-музей, кабінет підготовчої групи, майстерня, бібліотека та їдальня. На базі школи працюють гуртки "Рукоділля", "Юний стрілець", художньої самодіяльності та історико-краєзнавчий. З 1965 по 2010 роки школу з золотою медаллю закінчило 7 випускників, зі срібною – 7. Адміністрація школи нагороджена грамотою обласного управління освіти за змістовну дослідницьку роботу та активну участь в обласному конкурсі навчально-дослідних земельних ділянок.

Учасники семінару ознайомилися з роботою шкіл, оглянули також дошкільний заклад в Нижньому Вербіжі, побували на стадіоні в Спасі. Того дня відбулося також відкриття та огляд Народного дому й бібліотеки села Спас –Долішнє. Запрошені обмінялися досвідом та підвели підсумки. Михайло Вишиванюк висловив сподівання, що в недалекому майбутньому всі школи області будуть такі як у Нижньому Вербіжі і Спасі. Він подякував адміністрації і педагогічним колективам за плідну конструктивну роботу. Голова Коломийської районної державної адміністрації Михайло Негрич запевнив присутніх, що всі школи району готові до нового навчального року і запропонував показати їх директорам шкіл області.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА