друкувати


На Івано-Франківщині співробітники міліції спорудили пам’ятник загиблим побратимам

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-08-21 12:00:12

В УМВС України в Івано-Франківській області достойно вшанували пам’ять про працівників міліції, які в різні роки загинули при виконанні службових обов’язків. У скорботній Книзі пам’яті й імена десяти міліціонерів Прикарпаття, чия самовіддана служба навічно залишиться в наших серцях.

Громадськість Івано-Франківщини пам’ятає про мужність та самопожертву молодшого сержанта міліції Василя Савчука, сержанта міліції Леоніда Смичка, старшого сержанта внутрішньої служби Леоніда Мазура, старшини міліції Василя Ярича, прапорщика внутрішньої служби Володимира Марущака, співробітника лінійного відділу міліції Ігоря Андрейчука, молодшого лейтенанта міліції Миколи Павлюка, капітана міліції Дмитра Кисилиці, капітана міліції Олександра Устимчука, майора міліції Григорія Кушніра.

На знак глибокої шани і поваги до колег, які до останку були вірними службовому обов’язку і Присязі, 12 років тому співробітники міліції спорудили пам’ятник загиблим побратимам. Кожні урочисті заходи, які відбуваються в обласному управлінні внутрішніх справ, немислимі без вшанування пам’яті про колег, що загинули на службі. Традиційно тут присягають на вірність українському народу новобранці міліції. Поруч пам’ятника споруджено капличку Пресвятої Богородиці. Це місце шановане й серед мешканців мікрорайону, котрі мають можливість у молитві звернутися до Матері Божої у своїх потребах.

У цьогорічний День Пам’яті керівництво УМВС України в Івано-Франківській області подбало про ще один символ увіковічнення героїзму загиблих правоохоронців. На вході в адміністративне приміщення обласного управління споруджено і освячено скульптурну композицію і Стелу пам’яті.

- Відсьогодні кожна людина, яка переступатиме поріг обласного управління міліції, поіменно знатиме міліціонерів, які ціною самопожертви виконали свій службовий обов’язок у захисті інтересів громадян. Для кожного працівника міліції Стела Пам’яті стане святим місцем, біля якого ми будемо звіряти свої помисли і вчинки, де ми набиратимемося сил і натхнення для нелегкої служби. Тут буде наша совість і відповідальність перед колегами, яких немає серед нас, - зауважив у своєму виступі на відкритті скульптурної композиції начальник УМВС України в Івано-Франківській області генерал-майор міліції Василь Варцаба.

Керівник прикарпатської міліції засвідчив повагу теперішнього покоління міліціонерів до родин загиблих працівників і запевнив, що ці сім’ї завжди відчуватимуть підтримку і розуміння у вирішенні матеріально-побутових проблем, лікуванні та оздоровленні, отриманні вищої освіти осиротілими дітьми.

Біля освяченого місця відбувся поминальний молебень за загиблими працівниками української міліції. Цього ж дня завершився традиційний футбольний турнір серед команд міськрайвідділів внутрішніх справ, які щороку виборюють перехідний Кубок Пам’яті про колег, які загинули при виконанні службових обов’язків.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, CЗГ УМВС України в Івано-Франківській області