друкувати


В Україні буде посилений контроль дотримання санітарно-епідеміологічних норм та якості продуктів харчування

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-08-18 01:05:52

В Україні буде посилений контроль дотримання санітарно-епідеміологічних норм та якості продуктів харчування. В першу чергу, це стосується їжі, яка постачається до оздоровчих закладів, дитячих садків та шкіл-інтернатів. Про це заявив Перший віце-прем’єр-міністр Андрій Клюєв, відкриваючи засідання Уряду.

«Вимагаю від Міністра праці та соціальної політики, Міністра охорони здоров’я, Головного державного санітарного лікаря, Міністра освіти і науки, Міністра у справах сім’ї, молоді та спорту, Голови Ради Міністрів АР Крим, голів облдержадміністрацій взяти під особистий контроль дотримання санітарно-епідеміологічних норм, в тому числі щодо якості та безпечності харчових продуктів з метою попередження інфекційних захворювань, передусім в оздоровчих, дитячих та інтернатних закладах», - наголосив А. Клюєв.

Він також звернувся до Міністра праці та соціальної політики, а також очільника Мінекономіки з проханням переглянути концепцію організації шкільного харчування.

«Потрібно відмовитись від хибної практики, коли, наприклад, фірми з Білої Церкви, що не мають стосунку до громадського харчування, постачають продукти харчування у школи Житомирської або інших областей. Це, як ви розумієте, негативно відбивається на стані здоров’я дітей – їх у таких випадках просто недогодовують. У разі необхідності прошу подати проекти відповідних нормативних актів», - заявив Андрій Клюєв.

Окрім того, Перший віце-прем’єр нагадав, що Президент України звернув увагу голів облдержадміністрацій на необхідність ретельної підготовки регіонів України до нового навчального року і попередив, що особисто буде приймати їх відповідні звіти.

«Прошу Міносвіти взяти під контроль завершення ремонтів навчальних закладів, їх відповідне оснащення. А також прискорити друк підручників і забезпечити масовий доступ школярам та студентам до їх електронних версій», - зауважив урядовець.

Андрій Клюєв також додав, що питанням підготовки до нового навчального року та реформам системи освіти буде приділено окреме засідання Уряду.

Урядовий портал